Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«Του χρόνου να νικάμε τους πάντες και τα... πάντα»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δηλώνει έτοιμος να φτιάξει τον νέο Παναθηναϊκό, θυμάται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και υπόσχεται πως τη νέα χρονιά θα νικάνε και την… διαιτησία.
«Του χρόνου να νικάμε τους πάντες και τα... πάντα»
Σε μία μεγάλη και αποκλειστική συνέντευξή του στο gazzeta.gr, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε για την απόφασή του να παραμείνει στο «τριφύλλι», για την φετινή πορεία της ομάδας και το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και για το μεταγραφικό πλάνο της νέας περιόδου.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα:

Έγινε πολλή συζήτηση, περάσατε έξι δύσκολους μήνες στην Ελλάδα και τελικά συνεχίζετε στον Παναθηναϊκό...
«Σαν προπονητής είμαι πάντα αισιόδοξος. Γνωρίζω την δουλειά μου. Τις ικανότητες και την εμπειρία που διαθέτω. Ξέρω τις συνθήκες του κλαμπ, έμαθα πόσο δύσκολο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήθελα να μείνω εδώ για να κερδίσω τίτλους, αν δεν ήθελα θα ήμουν στην Πορτογαλία.
Ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες πολλά άλλαξαν και έγιναν ακόμη περισσότερα. Πλέον μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά που πιστεύω ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Δεν είναι μια κατάσταση μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για το ποδόσφαιρο συνολικά. Για όλα τα κλαμπ. Δεν είναι μόνο η κρίση. Είναι και το γεγονός ότι το άθλημα προχωρά μπροστά, βελτιώνεται. Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να κάνει κάτι μεγάλο πρέπει να βλέπει στο μέλλον. Με συγκεκριμένο πλάνο και φιλοσοφία. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Να μην κοιτάς μόνο το παρόν».
Πως φαντάζεστε τον δικό σας Παναθηναϊκό; Μια ομάδα που θα πρέπει να επιστρέψει στους τίτλους…
«Σίγουρα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από ότι φέτος. Σε κάποιο διάστημα ήμασταν πραγματικά καλοί. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Είδαμε όλοι εκεί τι έγινε. Μετά… τελειώσαμε! Θα πρέπει την χρονιά που έρχεται να μην έχουμε στο μυαλό ότι ‘’χάσαμε επειδή έγινε αυτό’’ ή ότι δεν κερδίσαμε ‘’επειδή έγινε το άλλο’’. Είναι πολύ σημαντικό να διαθέτεις φιλοσοφία νικητή. Να σκέφτεσαι μόνο την νίκη και τίποτα άλλο. Πρέπει να κοιτάς το μέλλον, να χτίζεις κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να αλλάζουν τα πρόσωπα, οι ποδοσφαιριστές αλλά η φιλοσοφία πρέπει να είναι ίδια.
Και φυσικά ο κόσμος να είναι δίπλα μας. Να καταλαβαίνει και να βλέπει ποια είναι η κατάσταση στο κλαμπ αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχουμε μια διαφορετική ομάδα από αυτή που είχαμε μέχρι τώρα. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ξέχωρα από τα πρόσωπα πρέπει να αλλάξουμε την φιλοσοφία. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πολεμάει μέσα στο γήπεδο και θα παλεύει σκληρά»!
Η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Σώθηκε η χρονιά, όμως, με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο διαφορετικά μπορεί να ήταν τα πράγματα αν σας άφησαν να κερδίσετε στο Καραϊσκάκη;
«Δεν ήταν μόνο αυτό το παιχνίδι αλλά σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Στον Παναθηναϊκό αρκετές φορές αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με τους διαιτητές, τις αποφάσεις τους. Πρέπει να το βγάλουμε αυτό από το μυαλό μας. Να προσπαθούμε να νικάμε τους πάντες και τα πάντα.
Δείτε τι έγινε στα πλέι-οφ. Η ομάδα κατέκτησε την δεύτερη θέση και ήταν η πρώτη φορά που σε αυτή την διαδικασία ο δεύτερος της κανονικής διάρκειας κατακτά την πρώτη θέση στα πλέι-οφ. Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, είναι υποχρεωμένος να βγει δεύτερος! Κατά την άποψη μου για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να… υπάρχει η δεύτερη θέση. Μόνο η πρώτη, το πρωτάθλημα. Δεν ήταν πολλά τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Και για αυτό λέω ότι πρέπει να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στο gazzeta.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια: