Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δεν ήταν μόνο η Ξάνθη…!!

Στο ευρύ κοινό ίσως να μην ήταν γνωστή η ιστορία του παράνομου στοιχηματισμού στον αγώνα της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό τον Μάρτιο του 2008 αλλά για κάποιους άλλους είναι κοινό μυστικό τα τρία τελευταία χρόνια...
Δεν ήταν μόνο η Ξάνθη…
Γράφει ο Άκης Τσόπελας.
Όπως είναι και για ένα ακόμη παιχνίδι των πρασίνων στο Ηράκλειο εκείνη την σεζόν με απροσδόκητη εξέλιξη και κυρίως αποτέλεσμα.
Για όσους πιθανώς να το έχουν ξεχάσει να θυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ξάνθη για τον αγώνα της 25 αγωνιστικής πρωτοπόρος και αήττητος μέσα στο 2008, με έναν βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό (που είχε ήδη πάρει στα χαρτιά τους χαμένους βαθμούς από την υπόθεση Βάλνερ) και τέσσερις από την τρίτη ΑΕΚ.
Έχασε με 3-2 και μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων αφού μεσολάβησαν η εντός έδρας ισοπαλία με τον Ηρακλή και η συντριβή με 4-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, το +1 της 24 αγωνιστικής μετατράπηκε σε -4 την 28.
Εκείνος ο διασυρμός στο Ηράκλειο είχε προκαλέσει εξάλλου την ιστορική συγκέντρωση της 13 Απριλίου και την πορεία διαμαρτυρίας από το Πεδίον του Άρεως στη Λεωφόρο.
Κάπου εκεί γεννήθηκε η πολυμετοχικότητα και πιθανότατα αν δεν υπήρχε όλη αυτή η ιστορία η έντονη φημολογία για τα ύποπτα παιχνίδια σε Ξάνθη και Ηράκλειο να είχε βγει στο προσκήνιο αλλά ως είδηση «χάθηκε» πολύ γρήγορα καθώς την υπερκάλυψε η είσοδος στην ΠΑΕ των πολυμετοχικών.
Το ασυνήθιστο της ιστορίας είναι ότι όλα αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά στην ΠΑΕ τόσο επί διοίκησης Βαρδινογιάννη, όσο και στη πολυμετοχική περίοδο. Είχαν ακουστεί μάλιστα και συγκεκριμένα ονόματα εμπλεκομένων ποδοσφαιριστών…
Επικράτησε η λογική της σιωπής από την στιγμή που δεν μπορούσε να αποδειχθεί απολύτως τίποτα έστω και αν έγινε έρευνα από την Τράπεζα της Ελλάδος για να διαπιστωθεί το πώς έφυγαν για την Μαλαισία αυτά τα τεράστια ποσά για τον υποτιθέμενο στοιχηματισμό από γιό γνωστού παράγοντα των πρασίνων όπως και τότε είχε φημολογηθεί.
Δεν ήταν λίγοι άλλωστε εκείνοι που στη συνέχεια συνδύασαν αυτή την φημολογία της Άνοιξης του 2008 με καθοριστικά γεγονότα που οδήγησαν στην πλήρη ρήξη και το τέλος της πολυμετοχικότητας.
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και πιθανότατα να έχουν κάποια βάση όλα αυτά αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να βρει αποδεικτικά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν συγκεκριμένες κατηγορίες, οπότε το πιθανότερο είναι να μπει και αυτή η ιστορία στο αρχείο και να μείνει μόνο η έντονη φημολογία να αμαυρώνει το όνομα της οικογένειας του γιού του συγκεκριμένου παράγοντα.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: