Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δεν είναι και μέλος της Θύρας 7 για να πετάξει 400.000!

Το καλοκαίρι προχωράει, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει τα δίχτυα του στα ρηχά και προσπαθεί να πιάσει φτηνά λαβράκια και μέσα σ’ όλα ζητάει …σκόντο από τον Ζήση για να τον πείσει να έρθει.
Δεν είναι και μέλος της Θύρας 7 για να πετάξει 400.000!
Ο σκύλος έχει φίλους και στην Ιταλία –ένα καθαρόαιμο Cane Corso από την Τοσκάνη- και αποκαλύπτει τη… νέα πολιτική αγορών στο Λιμάνι, αλλά και τα ατελείωτα μονά των Ζήσηδων με τους Σπανούληδες.
Ματσιγιάουσκας, Βασιλόπουλος, Τσακαλίδης, Μπουρούσης, Βούισιτς, Ουέιφερ, Τσίλντρες, Κλέιζα, Σπανούλης και ο κατάλογος συνεχίζεται. Επί μια τετραετία ο Ολυμπιακός αγόραζε ό,τι ήθελε από Ελλάδα και Ευρώπη σκορπώντας δεξιά κι αριστερά εκατομμύρια και προκοπή δεν είδε. Οι παίκτες έγιναν πλουσιότεροι –μαγκιά τους- οι μάνατζερς πήραν υπεραξία για τους πελάτες τους –ξανά μαγκιά τους- αλλά αυτοί που πανηγύριζαν με τα τρόπαια ήταν οι πράσινοι –μαγκιά τους στο τετράγωνο- ενώ στο Λιμάνι έμεναν με τις μεγάλες δηλώσεις.
Τα χρόνια πέρασαν και η εποχή των λευκών επιταγών είναι ένα μακρινό παρελθόν, με τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού να είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τον ερχομό της εποχής του… μνημονίου. Εδώ και δύο μήνες οι εφημερίδες επιμένουν! «Ο Ολυμπιακός θέλει τον Ζήση, ο Ζήσης θέλει τον Ολυμπιακό, η γυναίκα του Ζήση θέλει να μεγαλώσουν το γιο τους στην Ελλάδα και ο ίδιος ο Ζήσης θέλει σαν τρελός να παίξει μαζί με τον Σπανούλη».
Από τα τέσσερα «θέλω» ισχύει μόνο το ένα. Το πρώτο! Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και μάλιστα ο σκύλος εξ Ιταλίας –ο cane corso που λέγαμε- απορεί που μαθαίνει ότι ο φίλος του ο «Nicola Zisi» θέλει να αφήσει τις εξοχές και τα δάση της Τοσκάνης για να τρέχει στην Ελλάδα της κρίσης, της τρόικας και της βαβούρας.
Στην πραγματικότητα, το τελευταίο που θέλει ο Ζήσης –και ο κάθε ο Ζήσης- είναι να μεγαλώσει ο γιος του στην… πανέμορφη, καθαρή και μοντέρνα ελληνική πρωτεύουσα. Και μεταξύ μας, αν είχατε την επιλογή του περιβάλλοντος που θα μεγάλωνε το παιδί σας, θα προτιμούσε κανείς την Αθήνα;;; Ούτε καν ο κολλητός μου ο Λουκάνικος, ο επαναστάτης σκύλος!
Ο Ζήσης είναι 28 ετών, νιώθει ότι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, απολαμβάνει το νέο μέλος της οικογένειάς του και μένει σε μια πόλη που τον ξέρουν, τον αγαπούν και του δίνουν και…800.000 ευρώ το χρόνο. Τι του προτείνει ο Ολυμπιακός; «Πλήρωσε μόνος σου το buy out των 200.000 ευρώ στη Σιένα κι έλα σε ‘μας με 500-600.000 το χρόνο!» Ακόμα και μέλος της Θύρας να ήταν ο Ζήσης, πρέπει να παραδεχτείτε τη συγκεκριμένη προσφορά μόνο δελεαστική δεν θα την έβρισκε...
Όσο για το κίνητρο να παίξει μαζί με τον Σπανούλη; Οι αθλητές είναι επαγγελματίες και με επαγγελματικά κίνητρα αντιμετωπίζουν την καριέρα τους. Γεροί να είναι ο Νίκος και ο Kill Bill και από τα 35 τους και μετά, θα παίζουν κάθε μέρα μπάσκετ «2 on 2» μαζί με τα αγόρια τους. Ο Θανάσης Σπανούλης είναι λίγο πιο μεγάλος από τον Αλέξανδρο Ζήση, αλλά όταν έρθει η ώρα της… μονομαχίας, θα τη βρουν την άκρη οι χαζομπαμπάδες τους.
Ναι ο Ολυμπιακός έχει πλησιάσει τον Ζήση, ναι ο Ζήσης θα ήθελε να παίξει σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός –αλλά και σε μια ομάδα όπως η Μακάμπι και όπως ο… Παναθηναϊκός- αλλά μοιάζει απίθανο να το κάνει, αν είναι να χαρίσει 400.000 ευρώ μόνο και μόνο επειδή ο κόσμος πιστεύει ότι «είναι το όνειρο της γυναίκας του να γίνει ο γιος τους Αθηναίος και είναι δικό του όνειρο να παίζει παρέα με τον Σπανούλη».
Αν ο Ολυμπιακός αλλάξει –οικονομική- προσέγγιση, όλα γίνονται! Για την ώρα, ο γάμος Ολυμπιακού – Ζήση μοιάζει να ναυαγεί για τρίτη φορά, ενώ εκτός όλων των άλλων, οι ευρωπαϊκές βλέψεις του Ολυμπιακού για τις επόμενες σεζόν μοιάζουν κάπως… κατώτερες από αυτές της Σιένα!
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: