Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Καμπανάκι για πέντε στον Ολυμπιακό!!

Ριψοκίνδυνο να εξαχθούν σοβαρά συμπεράσματα για τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού από τη φιλική αναμέτρηση (1-1) με τη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ. Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης.
Καμπανάκι για πέντε στον Ολυμπιακό
Του αγώνα προηγήθηκε η επιστροφή των παικτών στην Ελλάδα μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, η διήμερη παραμονή με τις οικογένειές τους, το ταξίδι στην Ολλανδία το περασμένο Σάββατο και η τρίωρη μετάβαση στο γήπεδο που φιλοξένησε την αναμέτρηση της Κυριακής.
Εν ολίγοις υπήρχαν αρκετές δικαιολογίες για την αδυναμία του συνόλου των παικτών του Ολυμπιακού να ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η κάκιστη εμφάνιση κυρίως των παικτών της μεσαίας γραμμής. Οι Μοντέστο, Σουμπίνιο, Φετφατζίδης, ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο α΄ ημίχρονο, ενώ μικρή βελτίωση υπήρξε στην επανάληψη με την είσοδο των έμπειρων Ιμπαγάσα και Ουρτάδο.
Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσε να επικαλεστεί την κόπωση των παικτών του αν ήθελε να δικαιολογήσει την κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της περιόδου. Οχι μόνο δεν το έκανε, αλλά χτύπησε και καμπανάκι για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο α΄ ημίχρονο, λέγοντας ότι στο διάστημα αυτό ήμασταν πολύ κακοί. Ο ισπανός κόουτς φωτογράφησε ως υπεύθυνους για την κακή εμφάνιση τους:
Σουμπίνιο: Καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε εναντίον της Πολόνια την περασμένη Τρίτη. Χωρίς δυνάμεις και απέναντι σε μία ομάδα που δεν άφηνε διαδρόμους, έδειξε ελάχιστος. Δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες και ήταν κάκιστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό θα είναι από τους πρώτους που ο κ. Βαλβέρδε θα στείλει δανεικούς σε άλλη ομάδα μετά την επιστροφή από την Ολλανδία.
Φετφατζίδης: Για τον 21χρονο πλέον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, τα περιθώρια στένεψαν. Επί 35 λεπτά αγωνίστηκε στη θέση που του αρέσει και του ταιριάζει, πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Επί της ουσίας δεν έκανε απολύτως τίποτα. Μια δυο καλές ενέργειες τις σπατάλησε με τη βιασύνη και τον ατομισμό που τον διακρίνει στο τελείωμα των φάσεων. Αν δεν γίνει πιο σοβαρός και ουσιαστικός, αναμένεται να δει πολλά φετινά παιχνίδια της ομάδας του από την εξέδρα.
Βαλεριάνος: Δεν του έλειψε η διάθεση, δεν είχε όμως τις σωστές τοποθετήσεις. Η αριστερή πλευρά ήταν η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι μπροστά του αρχικά είχε τον Φετφατζίδη και στη συνέχεια τον Μιραλάς οι οποίοι δεν βοήθησαν ανασταλτικά. Θέλει αρκετή δουλειά ώσπου να φτάσει να θεωρείται παίκτης της πρώτης ομάδας.
Αβρ. Παπαδόπουλος: Από δικά του λάθη προήλθαν οι περισσότερες επιθέσεις της Βάρεγκεμ. Οταν παίρνει πρώτος την μπάλα από τον τερματοφύλακα δεν ξέρει τι να την κάνει. Αφού την γυρίσει μία - δύο φορές γύρω από τον εαυτό του ή θα την πετάξει στα τυφλά στην αντίπαλη περιοχή ή θα την επιστρέψει στην περιοχή του. Η θέση του στην ενδεκάδα θα κινδυνεύσει από τους Μαρκάνο και τον Παπάζογλου που στο β ΄ ημίχρονο συγκρότησαν ένα καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Κάταϊ: Για δεύτερο παιχνίδι δεν έπεισε ότι μπορεί να κερδίσει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής αλλά είναι αμφίβολο αν θα τον έχει. Αν δεν πείσει στην Ολλανδία για τις ικανότητές του, το πιθανότερο είναι ότι κατά την επιστροφή στον Πειραιά θα παραχωρηθεί δανεικός.
Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε επίσης η απόδοση των παικτών που βρίσκονται σε μια κάποια ηλικία. Οι άνω των τριάντα ετών Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Ουρτάδο, Μοντέστο, χρειάζονται χρόνο και παιχνίδια για να φτάσουν σε επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τρίτης (20.00) με τη Βέρντερ Βρέμης, λογικά τελειώνει το πείραμα του κ. Βαλβέρδε με τις δύο ξεχωριστές ενδεκάδες ανά ημίχρονο.
Εναντίον της γερμανικής ομάδας τον πρώτο λόγο αναμένεται να έχουν για μεγάλο διάστημα οι βασικοί, ενώ οι λεγόμενοι αναπληρωματικοί θα περιμένουν ένα από τα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια επί ολλανδικού εδάφους, με την Μπρέντα στις 30 Ιουλίου και την Χερενφέιν μία ημέρα αργότερα, προκειμένου να αποδείξουν στον ισπανό κόουτς ότι αξίζουν θέση στο ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: