Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Όχι αστεία στο Οσλο!

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα πλησιάζει και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο «Δικέφαλος του Βορρά» για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης.

Όχι αστεία στο Οσλο!
Aναλυτικά το άρθρο του:
Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο ξεκίνησε. Το βράδυ της Πέμπτης ο Δικέφαλος θα βρεθεί απέναντι στη Βαλερένγκα στο «Ούλεβαλ» στο πρώτο παιχνίδι του γ´ προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι γεγονός ότι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα επικρατεί μια ανασφάλεια σχετικά με την απόδοση του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κανείς δεν αισθάνεται σίγουρος ότι η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους αδύναμους μεν, φιλόδοξους δε Νορβηγούς.
Τόσο στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο διάστημα της προετοιμασίας του στο εξωτερικό όσο και στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με τον Πιερικό έδειξε ανέτοιμος για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ακόμα κι αν αντίπαλος του είναι η Βαλερένγκα που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Μπόλονι.
Η ανασφάλεια ( αυτός άλλωστε είναι και λόγος που η ΠΑΕ δέχθηκε να αλλάξουν οι έδρες των δυο αγώνων προκειμένου ο επαναληπτικός να γίνει στην Τούμπα ) προκαλείται από τα αμυντικά κενά που έχουν διαπιστωθεί καθώς επίσης και από την αδυναμία να αναπτύξει η ομάδα ρυθμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Θεωρώ δεδομένο ότι η προσθήκη των Γεωργιάδη και Λαζάρ στο ρόστερ της ομάδας θα καλύψουν κάποιες αδυναμίες παρά το γεγονός ότι αμφότεροι δεν είναι έτοιμοι αγωνιστικά καθώς δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ομάδας.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟΚ φοβάται τη Βαλερένγκα. Υποστηρίζω ότι με την εικόνα που μας έδωσε μέχρι τώρα η ομάδα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση σε βάρος των Νορβηγών.
Μπορώ να δεχθώ ως δεδομένο ότι η μέτρια απόδοση του Δικεφάλου στο σύνολο των φιλικών αγώνων οφείλεται στην υπερβολική κόπωση των παικτών από την προετοιμασία. Δέχομαι επίσης ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων υπήρξαν και θετικά στοιχεία όπως ο αγωνιστικός προσανατολισμός που είναι δεδομένος και δουλεμένος στις προπονήσεις.
Σε κάθε περίπτωση για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων ο Δικέφαλος οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τους νορβηγούς τόσο στο Οσλο όσο και στην Τούμπα. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ, η ομάδα που έδειξε πέρσι τις δυνατότητες σε όλη την ευρώπη, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απέναντι στη Βαλερένγκα που οφείλω να επισημάνω ότι είναι πιο δυνατή σε σχέση με την προηγούμενη φορά ( 2009 ) που την αντιμετώπισε ο Δικέφαλος στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Υ. Γ. 1 Είναι επιτακτική ανάγκη μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου να προστεθούν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ επιθετικός περιοχής, αμυντικός και ενδεχομένως ένας μέσος κατά προτίμηση «κόφτης» κατά την προσωπική μου - και ταπεινή - άποψη.
Υ. Γ. 2 Το θέμα των υποψηφίων επενδυτών πρέπει να κλείσει άμεσα, θετικά ή αρνητικά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να διαιωνίζεται. Παράλληλα ΠΡΕΠΕΙ ο ίδιος ο Ζαγοράκης να τοποθετηθεί επίσημα σε ορισμένα θέματα που έχουν προκύψει, δίνοντας τέλος σε διάφορες φήμες που «δηλητηριάζουν» την ατμόσφαιρα της Τούμπας. H σιωπή σ´ αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός και ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις.gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: