Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Δεν μας αλλάζει ένας παρανοϊκός»

Τίποτα δεν είναι ίδιο πια στο Όσλο, όμως δεν υπάρχει και ο φόβος της Αλ Κάιντα! Λίγα 24ωρα πριν το ματς του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα διαβάστε για την επόμενη ημέρα στη Νορβηγία!
«Δεν μας αλλάζει ένας παρανοϊκός»
Tρομοκρατία: Πράξεις βίας που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν φόβο και διαπράττονται για θρησκευτικούς, πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους. Χαρακτηριστικό, η αδιάκριτη χρήση βίας κατά αμάχων με σκοπό την δημοσιότητα της ομάδας που προκάλεσε τον όλεθρο. Η δολοφονία 93 ατόμων ήταν αποτέλεσμα ενός... παρανοϊκού μυαλού, με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ να απεικονίζει μέσα από τις δηλώσεις του τις τραγικές στιγμές που έζησε ο νορβηγικός λαός «Ποτέ άλλοτε μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει πληγεί η χώρα μας από ένα έγκλημα τέτοιας έκτασης»!
Οι Νορβηγοί όμως αντέχουν, είναι δυνατοί και αυτό περιγράφει μέσα από το gazzetta.gr o διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Aftonposten, Πάχτιλ Μόλνταραου. «Το χτύπημα στο Όσλο μας άλλαξε την ιστορία, τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά, όμως οι Νορβηγοί δεν θα αφήσουν έναν παρανοϊκό να τους διαλύσει τις ζωές» τόνισε και έδωσε το στίγμα για το πως κυλά η ζωή στο Όσλο, μετά το διπλό τρομοκρατικά χτύπημα. Λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα στο «Ούλεβααλ» και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα το gazzetta.gr προσπαθεί να σας μεταφέρει τις εικόνες από την επόμενη ημέρα του μακελειού.
«Άλλαξαν όλα...»
Η Νορβηγία κατείχε πριν το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής μια υψηλή θέση στο χάρτη με τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, το βιοτικό επίπεδο στα ύψη και η ζεστασιά μας άνετης ζωής κάλυπτε την παγωνιά της Νορβηγίας. Όλα αυτά όμως άλλαξαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν η διπλή επίθεση σε Όσλο και Ουτόγια προκάλεσε τον όλεθρο, 93 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις βόμβες και τα πυρά του παρανοϊκού, ο οποίος τόνισε πως οι πράξεις του ήταν αποτρόπαιες, αλλά... απαραίτητες. «Άλλαξαν όλα, τίποτα δεν είναι πλέον όπως πριν, ο κόσμος δεν είχε ζήσει ξανά παρόμοια τραγωδία, δεν είχε συνηθίσει να ζει με τον φόβο, δεν ήξερε τι σημαίνει τόση αστυνομία στους δρόμους, δεν είχε φανταστεί πως τα νοσοκομεία θα γέμιζαν με νεκρούς και τραυματίες.
Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: