Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Οι διώξεις χάθηκαν στο δρόμο...!!

Στους Μπέο, Ψωμιάδη, Τσακογιάννη και Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Ηλιούπολη, Εθνικό Αστέρα εξαντλείται καθώς φαίνεται η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι διώξεις χάθηκαν στο δρόμο...
Μιλώντας στο «Goal» πριν από λίγες ημέρες ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, είχε κάνει λόγο για «επιλεκτικές διώξεις» από μέρους των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων της ΕΠΟ Ανδρέα Φάκου και Εμμανουήλ Αντωνάκη, με αφορμή το ότι παρέπεμψαν στις πειθαρχικές επιτροπές της αθλητικής δικαιοσύνης ομάδες και φυσικά πρόσωπα που προέρχονται από τους 15 πρώτους κατηγορούμενους της ποινικής δικαιοσύνης στην υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων.
Είχε πει, μάλιστα, ο κ. Κακκαβάς ότι αν δεν τεκμηριωθεί νομικά γιατί έγιναν επιλεκτικά οι πειθαρχικές διώξεις και όχι προς όλους τους κατηγορούμενους της ποινικής δικαιοσύνης, τότε θα γεννούνται δεύτερες σκέψεις. Η τεκμηρίωση αυτή ακόμη δεν έχει γίνει, όπως δεν έχουν γίνει και άλλες πειθαρχικές διώξεις από την αθλητική δικαιοσύνη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, μιας και οι κατηγορούμενοι στην ποινική δικαιοσύνη δεν είναι 15, αλλά συνολικά 83, υπάρχουν, δηλαδή, άλλοι 68 μεταξύ των οποίων παράγοντες και κατ' επέκταση ομάδες της Super League και της Football League, τους οποίους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ξέχασαν εντελώς...
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η εξήγηση που έχουν δώσει έως τώρα οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ότι άσκησαν διώξεις μόνο από τους 15 πρώτους κατηγορούμενους επειδή αυτοί έχουν απολογηθεί είναι αυθαίρετη και δίνει το δικαίωμα να γεννηθούν δεύτερες σκέψεις. Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι σημείωναν ότι το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και για τους προφυλακισμένους Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη που έχουν ήδη κληθεί και έχουν κάτσει στο εδώλιο της αθλητικής δικαιοσύνης και δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό που δόθηκε ως εξήγηση ότι οι 15 πρώτοι κατηγορούμενοι της ποινικής δικαιοσύνης έχουν απολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι όχι και γι' αυτό δεν καλούνται. Η διαδικασία, άλλωστε, στην αθλητική δικαιοσύνη είναι εντελώς ανεξάρτητη από την ποινική δικαιοσύνη.
Νέες πειθαρχικές διώξεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα και όλα δείχνουν ότι οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς τις εξήντλησαν, κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά το ξέσπασμα της πολύκροτης υπόθεσης των φερόμενων ως στημένων αγώνων, εξαντλείται στους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Ηλιούπολη, Εθνικό Αστέρα, Αχιλλέα Μπέο, Μάκη Ψωμιάδη και Γιώργο Τσακογιάννη...
Κάτι που επίσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι και το αν θα παρέμβουν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς για όσα διημείφθησαν κατά τις έως τώρα απολογίες στις πειθαρχικές επιτροπές και ειδικότερα στην ΠΕ της Super League, στην οποία ακούστηκαν πολύ σοβαρές καταγγελίες για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την έκβαση αυτού.
Μιλάνε οι Πειθαρχικές
Εβδομάδα αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης αναμένεται να είναι αυτή που ξεκίνησε και για τις δύο Πειθαρχικές Επιτροπές, τόσο της Super Legaue όσο και της Ενωσης Β' - Γ' Εθνικής, οι οποίες χειρίζονται ίσως τις πιο κρίσιμες και δύσκολες υποθέσεις από συστάσεώς τους. Στην ΠΕ της μεγάλης Λίγκας έχουν εκδικαστεί οι υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Αχιλλέα Μπέου, Μάκη Ψωμιάδη και Γιάννη Παπακώστα και άπαντες έχουν πάρει προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι σήμερα το μεσημέρι, που σημαίνει ότι από σήμερα και μετά αναμένεται η απόφαση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: