Ο σωματοφύλακάς της Άντριου Μόρις ήταν ο άνθρωπος που βρήκε νεκρή την Έιμι Γουάινχαουζ στο σπίτι της στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο η άτυχη τραγουδίστρια είχε φύγει από τη ζωή έξι ώρες πριν.
Η 27χρονη σύμφωνα με τους γιατρούς που έκαναν τη νεκροψία ήταν αρκετές ώρες νεκρή στο στο σπίτι της στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου. Οι αστυνομικές αρχές πάντως, δεν βρήκαν κανένα ίχνος ναρκωτικών ουσιών, ενώ όπως αποκαλύφθηκε η Έιμι την προηγούμενη μέρα είχε εξετασθεί από τον γιατρό της.

Πρόσφατα είχε κάνει εξετάσεις επειδή ένιωθε αδύναμη από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. «Ο γιατρός ήταν ευχαριστημένος από την κατάσταση της υγείας της όταν έφυγε την Παρασκευή το βράδυ και δεν υπήρχε καμία ανησυχία», τόνισε άνθρωπος από το περιβάλλον της.

Μάλιστα, η οικογένειά της διέψευσε ότι η άτυχη τραγουδίστρια είχε αγοράσει ναρκωτικές ουσίες λίγο πριν συμβεί το μοιραίο. Τα αίτια του θανάτου της πάντως δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σε μερικές εβδομάδες.