Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η "βαριά" κληρονομιά του Γεωργιάδη

Με αφορμή την επιλογή του νεαρού ακραίου μεσοεπιθετικού να φοράει το νούμερο "7" την ερχόμενη σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, επισημαίνουμε τη "βαρύτητα" που έχει αυτός ο αριθμός επί εποχής Ζαγοράκη και Κονσεϊσάο

Η "βαριά" κληρονομιά του Γεωργιάδη
Ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ επέλεξε να φοράει την ερχόμενη σεζόν το νούμερο 7. Ένα νούμερο που το φορούσε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, και έχει μεγάλη "βάρος".
Το καλοκαίρι του 2005 ο Γιάννης Γούμενος συμφωνεί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και υπογράφει στον ΠΑΟΚ. Ο νυν πρόεδρος του "Δικεφάλου" επιλέγει να φορέσει το νούμερο 7 και ο αριθμός αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Ζαγοράκης επιστρέφει στους "ασπρόμαυρους" όντας Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004.
Ο Ζαγοράκης αγωνίζεται δύο χρονιές με το επτά στην πλάτη μετρώντας 27 συμμετοχές την περίοδο 2005/06, 22 για το πρωτάθλημα και πέντε στην Ευρώπη, ενώ και την επόμενη σεζόν μετρά 27 συμμετοχές, 23 για το πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο.
Όταν το καλοκαίρι του 2007 ο Ζαγοράκης αποφασίζει να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να αναλάβει πρόεδρος του ΠΑΟΚ κανένας παίκτης δεν "τολμάει" να ζητήσει τη φανέλα με το νούμερο επτά και έτσι μένει "ορφανή". Αυτό που λέγανε όλοι ήταν ότι ο επόμενος που θα πάρει αυτό το νούμερο πρέπει να είναι παίκτης με μεγάλο βιογραφικό.
Αυτό που ακουγόταν γίνεται και στην πράξη, καθώς τον Ιανουάριο του 2007 έρχεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος ζητάει και παίρνει το νούμερο 7. Ο Πορτογάλος με πλούσιο βιογραφικό, σαφώς και δε θα είχε πρόβλημα να επιλέξει αυτόν τον αριθμό.
Ο Κονσεϊσάο αγωνίστηκε για δύο σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα, εκ των οποίων η μία ήταν ολόκληρη και οι δύο μισές. Τη μισή σεζόν 2007/08 αγωνίστηκε σε επτά αγώνες. Την επόμενη σεζόν μέτρησε 31 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 28 για το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας πέντε γκολ και τρεις για το Κύπελλο σημειώνοντας ένα γκολ. Την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε μέχρι το Δεκέμβριο σε εννέα αγώνες, έξι στο πρωτάθλημα και τρεις στην Ευρώπη, ενώ από τον Ιανουάριο ανέλαβε τεχνικός διευθυντής.
Το καλοκαίρι του 2010 ξεκίνησε η προετοιμασία με το 7 να παραμένει για μία ακόμη φορά "χωρίς στέγη", όμως, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή το πήρε ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, ο οποίος ερχόταν από την Λίβερπουλ και οι προσδοκίες του ήταν πολύ μεγάλες. Ο Μαροκινός δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, ειδικά στην αρχή της σεζόν, αλλά υπήρχε θετική διάθεση από τους ανθρώπους της ομάδας να παραμείνει στο ρόστερ, όμως, μόλις έγιναν γνωστές οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη τότε αποτέλεσε ουσιαστικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ.
Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν εκτός από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που άλλαξε νούμερο παίρνοντας το 10 ενώ πέρσι φορούσε το 20 κανένας άλλος παίκτης δε ζήτησε να πάρει διαφορετικό αριθμό, οπότε δεν πήρε κανείς το νούμερο 7.
Ήρθε, όμως, ο Γιώργος Γεωργιάδης που επέλεξε το 7, με το οποίο αγωνιζόταν και στον Πανσερραϊκό. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, όπως οι ποδοσφαιριστές που επέλεξαν τον ίδιο αριθμό τα προηγούμενα χρόνια.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: