Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η ΕΠΟ καταργεί τα πλέι οφ της Superleague!

Με την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος θα ξεκινήσει συζητήσεις για να αναλάβει η ομοσπονδία τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της περιόδου 2012-13. Ο Πιλάβιος θέλει η ομοσπονδία να είναι έτοιμη, ώστε να παρουσιάσει την πρότασή της το κατάλληλο χρονικό διάστημα.

Τα βασικά ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν είναι δυο, ενώ θα αναφερθούμε και στα άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν στην πορεία των συζητήσεων. Το πρώτο είναι αν θα γίνουν αλλαγές και το δεύτερο τι είδους υποστήριξη θα θελήσει να πάρει από τη Λίγκα.

Ως προς το πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι ότι η ομοσπονδία θέλει να καταργήσει τα πλέι οφ. Στο Γουδή θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία δεν προσφέρει τίποτα, με εξαίρεση κάποια επιπλέον ματς που δείχνει η τηλεόραση. Το πρόβλημα που θα προκύψει έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, επειδή η NOVA καταβάλει επιπλέον χρήματα, άρα δεν πρέπει να πληγούν τα έσοδα των ομάδων. Ενα άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα τελειώνει στα μέσα Απριλίου, άρα οι ομάδες θα μπαίνουν αρκετό καιρό στη «ναφθαλίνη». Εδώ ο αντίλογος είναι ότι τόσο καιρό αυτό το πράγμα δεν γινόταν, με εξαίρεση τις τέσσερις που παίζουν στα πλέι οφ;

Οσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα, η απάντηση είναι ότι η ΕΠΟ ενδιαφέρεται να πάρει τις οικονομικές υπηρεσίες της Superleague. Κι εδώ θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος… μετακόμισης.

Φυσικά η ΕΠΟ θα αναλάβει τη διοργάνωση και των υπολοίπων πρωταθλημάτων, της Football League και της Football League 2. Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν θα πλέι οφ και πλέι άουτ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Το σχόλιο που γίνεται από την ομοσπονδία για την αναγκαιότητά τους ή μη είναι ίδιο με αυτό για τη Superleague. «Δεν έχουν κανένα νόημα τα πλέι οφ και πλέι άουτ», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της.

Τα άλλα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι ποιος θα πληρώνει τους διαιτητές και τις εταιρίες των σεκιούριτι. Ειδικά οι σεκιούριτι με το νέο αθλητικό νόμο θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο, καθώς θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις εντός των γηπέδων αλλά ο έλεγχος στην είσοδο θα γίνεται από την αστυνομία.

Από την ΕΠΟ διαρρέουν ότι μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών του Πιλάβιου θα παρουσιάσουν ένα συνολικό πλάνο αναδιάρθρωσης ποδοσφαίρου, που σημαίνει σημαίνει αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες. Ενας ακόμη στόχος τους είναι να καταρτίσουν ταυτόχρονα κι ένα συνολικό επενδυτικό πλάνο για το ποδόσφαιρο.

The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: