Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η ανάγκη του ΠΑΟΚ να πατήσει ...reset

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει γιατί ο "Δικέφαλος" χρειάζεται εδώ και τώρα ξεκαθάρισμα στο διοικητικό και αγωνιστικό τοπίο προκειμένου η ομάδα και οι οπαδοί της να βρουν ξανά την ηρεμία.

Η ανάγκη του ΠΑΟΚ να πατήσει ...reset
Μακράν το πιο "καυτό" καλοκαίρι των τελευταίων ετών ζουν φέτος οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Το υπαρκτό επενδυτικό ενδιαφέρον των Φλωρίδη-Σαχπατζίδη στα διοικητικά και η προσπάθεια του Λάζλο Μπόλονι να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο της σταθερότητας στα αγωνιστικά, είναι τα δύο ζητήματα που δεν αφήνουν ούτε λεπτό σε ησυχία τον κόσμο του "Δικεφάλου".
Ειδικά, η εβδομάδα που προηγήθηκε με... χολυγουντιανής σύλληψης γεγονότα δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.
Κι όμως, ο ΠΑΟΚ συνολικά ως οργανισμός θα μπορούσε να αποφύγει όλη αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία, αν υπήρχαν αλλοι χειρισμοί σε κρίσιμα θέματα.
Ειδκότερα στα διοικητικά, είναι προφανές ότι σπαταλήθηκε άσκοπα χρόνος, ενώ ευθύς εξαρχής θα μπορούσε το όλο θέμα να πάρει πιο πρακτική μορφή όπως συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα.
Θα μπορούσε η διαπραγμάτευση να είχε περιστραφεί γύρω από το "show me the money" και τις εγγυήσεις που ζητούν και οι δύο πλευρές και ήδη να είχαμε οριστική εξέλιξη.
Μία τέτοιου είδους προσέγγιση θα βοηθούσε και το αγωνιστικό τμήμα. Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης δεν θα άφηναν κάποιες μέρες να κυλήσουν χωρίς αποτέλεσμα, αμφιταλαντευόμενοι μεταξύ του να αποκτήσουν παίκτες βάσει του "φτωχού" μπάτζετ που έχουν διαθέσιμο και του να περιμένουν τα "ζεστά" ευρώ των επενδυτών.
Συν τοις άλλοις, φάνηκε ότι ο σχεδιασμός της διοίκησης δεν ταυτιζόταν με αυτόν του προπονητή. Επιθετικό περιοχής έθεταν για ένα μήνα ως βασικότερο στόχο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μέχρι τώρα όμως πήραν αριστερό χαφ (Ρομπέρ), μεσοεπιθετικό (Γεωργιάδης) και αμυντικό μέσο (Λαζάρ).
Παράλληλα, δεν κατάφεραν να δώσουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο μεγάλο ειναι το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ και μέχρι που θα φθάσει η περικοπή του μπάτζετ, κάτι που αποδεικνύει η σύγκριση των περιπτώσεων αποδέσμευσης του Βιτόλο και απόκτησης του Γεωργιάδη.
Νέα, ξεκάθαρη στόχευση
Έστω και καθυστερημένα, λοιπόν, το τοπίο στον ΠΑΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει, προκειμένου η ομάδα να μπει με ηρεμία στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Για να συμβεί αυτό πρέπει ο Ζαγοράκης (κυρίως) και ο Βρύζας να αναλάβουν πρωτοβουλίες σαν κι αυτή που πήραν το απόγευμα της Κυριακής (24/7), μιλώντας στους παίκτες και δίνοντάς τους εγγυήσεις ότι η ΠΑΕ θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το αν μπουν στην ΠΑΕ επενδυτές ή όχι.
Παρά τη λογική φθορά που έχουν και οι δύο μετά από τέσσερα χρόνια ενασχόλησης με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου εξακολουθεί να τους πιστεύει και να στηρίζει πάνω τους τις ελπίδες (και τα ευρώ) της για ένα καλύτερο αύριο.
Γι' αυτό και είναι υποχρέωσή τους να μιλήσουν με την γλώσσα της αλήθειας όσο σκληρή κι αν είναι και να θέσουν τους νέους στόχους που πρέπει να κυνηγήσει ο σύλλογος (δημιουργία νέας ομάδας με ανάδειξη ταλέντων, ολοκλήρωση προπονητικού κέντρου, κινήσεις για εξεύρεση νέων πηγών εσόδων όπως η προώθησην σχεδίου κατασκευής νέου γηπέδου κ.α.).
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: