Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Το αυτογκόλ που βάφτηκε με αίμα… (BINTEO)

Αναφερόμαστε στην εποχή που οι μπράβοι της νύχτας άνθιζαν στη Λατινική Αμερική και ο άγραφος νόμος εκείνων των χωρών -το «λάθος τιμωρείται με θάνατο»- έβρισκε συνεχώς εφαρμογή.
Το αυτογκόλ που βάφτηκε με αίμα… (BINTEO)
Θύματα… λογιών- λογιών. Από απλούς «θνητούς», μέχρι πολιτικούς, ανθρώπους του θεάματος και του αθλητισμού. Στη «μαύρη» λίστα το 1994 προστέθηκε το όνομα του Κολομβιανού αμυντικού Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια!
Στις 2 Ιουλίου, ο διεθνής άσος δέχτηκε 12 σφαίρες από τον μπράβο, Ουμπέρτο Μουνιόθ Κάστρο, την ώρα που έβγαινε μαζί με την κοπέλα του από κλαμπ της Μεντεγίν! Ο θάνατός του ακαριαίος… Ο γνωστός δράστης, μόλις είδε τον άτυχο ποδοσφαιριστή να ξεψυχά, φώναξε με μακρόσυρτη φωνή «Γκοοοοολ»!
Η κραυγή του Κάστρο αμέσως μεταφράστηκε από τις αρχές ως εκδίκηση για το αυτογκόλ που σημείωσε ο Εσκομπάρ στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Η πολύ δυνατή τότε Κολομβία έχασε με σκορ 2-1 και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο… Βέβαια, υπάρχει και η θεωρεία ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ενός καυγά, στον οποίο τραυματίστηκαν και άλλα άτομα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν ο Κάστρο έπραξε με προσωπική του πρωτοβουλία ή αν εκτέλεσε εντολές του παράνομου συνδικάτου του στοιχήματος.
*Ως ένδειξη τιμής για τη μνήμη του Εσκομπάρ, η FIFA σε συνεργασία με τη Unicef θέσπισε το «Τρόπαιο Αντρές Εσκομπάρ», το οποίο κερδίζει ο νικητής του Street Football World Festival κάθε τέσσερα χρόνια! Πρόκειται για το θεσμό που συμμετέχουν 24 ομάδες από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, αποτελούμενες από ανθρώπους που μάχονται κατά της βίας, των ναρκωτικών και του ρατσισμού.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: