Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Kώλυμα

Ένα τεχνικό κώλυμα προέκυψε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές (Φλωρίδης - Σαχπατζίδης) να αγοράσουν τις μετοχές. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Kώλυμα
Ένα τεχνικό κώλυμα προέκυψε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να αγοράσουν τις μετοχές.
Πιο συγκεκριμένα, όντως πάρθηκε η μηνιαία παράταση στην υπάρχουσα αύξηση κεφαλαίου, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει κανείς στην εν λόγω αύξηση, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος (εξαγγέλθηκε η αύξηση με ιδιωτική τοποθέτηση μίνιμουμ 20.000 ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι 50.000 ευρώ).
Έτσι, πλέον, ο Βασίλης Φλωρίδης και η οικογένεια Σαχπατζίδη, αλλά και η νυν διοίκηση, αναμένουν, είτε να ξεπεραστούν, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα τεχνικά προβλήματα στη υπάρχουσα αύξηση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου στην πλευρά των ενδιαφερόμενων επενδυτών, είτε να προκηρυχθεί νέα αύξηση κεφαλαίου για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν.
Το δεύτερο ενδεχόμενο, όμως, είναι αρκετά χρονοβόρο, διότι ακόμα και... αύριο εάν ανακοινωθεί η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετοχών της ΠΑΕ, απαιτείται η παρέλευση του 20ημέρου για την δημοσίευσή της στον Τύπο, μέχρι την πραγματοποίησή της, όπου θα ληφθεί η απόφαση και θα εξαγγελθεί η νέα αύξηση.
Άρα η νέα αύξηση μπορεί να αρχίσει να «τρέχει» στην καλύτερη των περιπτώσεων σε ένα μήνα, δηλαδή, στις αρχές Αυγούστου. Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο εφόσον ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα στην υπάρχουσα αύξηση και «ανάψει το πράσινο φως» η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα η επικείμενη επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Διευκρινίζουμε, επίσης, ότι περίπτωση να γίνει η επένδυση των εφτά εκατομμυρίων ευρώ με την μορφή ταμειακής διευκόλυνσης και μετά να πάρουν τις μετοχές οι νέοι επενδυτές, δεν υπάρχει, γιατί, για ευνόητους λόγους, δεν την προτιμά καμία πλευρά, δηλαδή, ούτε οι επενδυτές, ούτε η σημερινή διοίκηση. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ότι το διαδικαστικό προβλέπει πως αγοράζουν τις μετοχές οι νέοι επενδυτές και μετά καταθέτουν το μπίζνες πλαν και τα λοιπά δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Α. για να πάρουν την έγκριση.
Συμπερασματικά, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της πλευράς Φλωρίδη για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά εάν δεν ξεπεραστεί το τεχνικό κώλυμα στην υπάρχουσα αύξηση, δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα και η επένδυση, καθώς θα χρειασθεί χρόνος για να ξεκινήσει νέα αύξηση.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: