Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ιστορίες μεταγραφικής τρέλας!!

Ο Ρονάλντο στον Πανιώνιο, ο Σαβιόλα στον Παναθηναϊκό, ο Φίγκο και ο Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό και ο Βιέρι στον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Ρονάλντο στον Πανιώνιο
Το καλοκαίρι του 2009 οι ζέστες πρέπει να ήταν μεγάλες αλλιώς δεν εξηγείται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για ενδιαφέρον του Πανιωνίου για τον Ρονάλντο. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν δει τον Βραζιλιάνο επιθετικό στην Πλάκα να συντρώγει με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ενώ λίγες μέρες αργότερα εθεάθη στο Πασαλιμάνι. Ε, τότε ήταν που οι περισσότεροι μίλησαν για σφήνα του Ολυμπιακού στον Πανιώνιο για να αρπάξει τον πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστή. Οπως καταλαβαίνετε ούτε η μία περίπτωση προχώρησε, ούτε η άλλη. Το πιο πιθανό από τα παραπάνω ήταν να έφαγε ο Ρονάλντο Εξ ου και η κοιλίτσα των τελευταίων ετών. Για την ιστορία, ο Ρονάλντο ήρθε στην Ελλάδα... για το φιλικό Φίλοι Ζιντάν-Φίλοι Ρονάλντο.
Ο Βιέρι στον Αστέρα Τρίπολης
Είναι η εποχή που ο Αστέρας Τρίπολης ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία και οι ιδιοκτήτες του θέλουν να κάνουν τη μεταγραφική υπέρβαση. Σύμφωνα με τις τότε φήμες, οι Αρκάδες προσπάθησαν να φέρουν στην Τρίπολη τον Κριστιάν Βιέρι και μάλιστα δεν έλειψαν τα δημοσιεύματα της εποχής που ήθελαν τον Ιταλό στράικερ να ταξιδεύει ινκόγκνιτο στην Ελλάδα για να υπογράψει. Οπως ήταν λογικό (και αναμενόμενο) ούτε ο Βιέρι ήρθε στην Ελλάδα, ούτε υπέγραψε στον Αστέρα. Ευτυχώς που βγήκε και μίλησε ο μάνατζέρ του και ξεκαθάρισε ορθά-κοφτά πως: "είναι απίθανο αυτό το ενδεχόμενο".
Ο Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό
Μέχρι να μάθουμε ότι ο Ροναλντίνιο προτιμά τη Μύκονο για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ήδη σκεφτόμασταν τα μπλουζάκια του Ολυμπιακού με το όνομα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ και τις ουρές στα εκδοτήρια για τα εισιτήρια διαρκείας. Το σενάριο Ροναλντίνιο-Ολυμπιακός είχε και ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αφού η παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη στη Μύκονο (όπου παραθερίζει εδώ και χρόνια) σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στον ερυθρόλευκο κόσμο και γέμισε με παχυλούς τίτλους τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Τσαφ! Το συννεφάκι έσκασε, άπαντες ξυπνήσαμε και ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην πατρίδα του έχοντας απολαύσει τις ελληνικές θάλασσες.
Ο Σαβιόλα στον Παναθηναϊκό
Αν πιστεύαμε τις τότε φήμες, τότε ο Αργεντίνος φορ θα έπρεπε να είναι ακόμα στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο. Πόσες και πόσες φορές διαβάσαμε (και διαβάσατε) για ενδιαφέρον του τριφυλλιού για τον Χαβιέρ Σαβιόλα; Μάλιστα, όταν το όλο έργο φούντωσε, διαβάζαμε και ακούγαμε για την καλύτερη οικονομική προσφορά του Παναθηναϊκού για τον παίκτη, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω δεν ήταν στα πλάνα του Φρανκ Ράικαρντ στη Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν ενέργειες για να αποκτηθεί από τους πράσινους ο Αργεντίνος επιθετικός. Το ψέμα: ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα.
Ο Φίγκο στον Ολυμπιακό
Αυτό το σενάριο ήταν τόσο προχωρημένο που υποτίθεται ότι είχαν τυπωθεί και φανέλες του Ολυμπιακού με το όνομα του Πορτογάλου σούπερ σταρ. Η συγκεκριμένη περίπτωση απασχόλησε τα αθλητικά Μέσα προς το τέλος της καριέρας του Πορτογάλου. Θεωρητικά, ο Λουίς Φίγκο ήθελε ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο προτού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Επίσης θεωρητικά, ο Ολυμπιακός είχε κάνει κρούση και του το είχε προσφέρει. Πρακτικά, ο Πορτογάλος δεν ήρθε ποτέ να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οσον αφορά στις φανέλες, δεν αποκλείεται να έμειναν στο... ράφι.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: