Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο Ηρακλής χρειαζόταν καθαρό αέρα!

Χατζηπαναγής, Κωφίδης και κάποιοι μεγάλοι ακόμα πίστεψαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση στον "γηραιό", επιδιώκοντας δικαιοσύνη. Τώρα, όμως, είναι η εποχή Ψωμιάδη…
Ο Σταύρος Ψωμιάδης βρέθηκε χθες στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο με σκοπό να αλλάξει την ονομασία της ΠΑΕ "Νέας Καβάλας" σε ΠΑΕ "Νέος Ηρακλής", ή όπως αλλιώς μπορεί να λένε την ομάδα που θα φτιάξουν οι σύγχρονοι Φρανκεστάιν.
Μία προοπτική που δεν ταιριάζει την ιστορία του "γηραιού", αλλά ούτε και στις προσπάθειες που έκαναν μέχρι πρόσφατα για να δικαιωθούν.
Προσπάθειες που έγιναν με μπροστάρηδες ανθρώπους που έχουν έρεισμα στους φίλους του Ηρακλή αλλά και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.
Όπως ο Χατζηπαναγής ή ο Κωφίδης, για παράδειγμα, που έχουν τιμήσει τη φανέλα του "γηραιού", αλλά και της εθνικής ομάδας.
Ανθρώπους-διαμάντια στο χώρο του αθλητισμού, που οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσους υποστήριζαν από την πρώτη ημέρα της εμπλοκής τους με την ΠΑΕ, ότι κάποιοι τους χρησιμοποίησαν για να λάβουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Στην προσπάθεια που έκανε ο Ηρακλής για παραμονή στην κατηγορία, δηλαδή, μέσω του δίκαιου αγώνα,οπως δηλωσε ο Κωφιδης, και όχι όπως συμβαίνει τώρα.
Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται πλέον στο προσκήνιο, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αποτραβηχτεί. Όχι γιατί δεν πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ή φοβήθηκαν τις δυσκολίες που ερχόντουσαν. Κάθε άλλο, μαθημένοι είναι στα δύσκολα. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να λιγοψυχήσουν. Ας πούμε, όμως, ότι ίσως αυτοί οι άνθρωποι… ψυχανεμιζόταν τις εξελίξεις και με την ηθική τους υπόσταση να παραμένει σημαία για τις κινήσεις τους, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στον "γηραιό".
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό, η ιστορία των συλλόγων είναι γραμμένη στο χιόνι. Δεν έχει σημασία αν η Καβάλα, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα της περιφέρειας εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νομό... Δεν έχει σημασία αν πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται. Επίσης δεν έχει καμία σημασία αν ακόμα και σήμερα στην πόλη ζουν άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την πρόοδο του συλλόγου.
Το ελληνικό κράτος και οι (ανύπαρκτες) αρχές που υπηρετεί, επιτρέπουν σε κάθε επαγγελματία παράγοντα, να κάνει ό,τι του καπνίσει προς όφελος της τσέπης του. Και να διαγράφει την κοινωνική προέκταση του αθλητισμού, αλλά και της διασύνδεσης ενός εμβλήματος και την μάζα μίας μικρής, ή μεγαλύτερης επαρχιακής πόλης, την οποία ουδείς πολιτικός άρχων μπορεί να προστατεύσει.
Βεβαίως, γιατί οι πολιτικοί έχουν μάθει να πουλάνε τα πάντα. Είναι τόσο άχρηστοι που δεν ξέρουν ότι τα εμβλήματα, δεν πωλούνται. Πολύ δε περισσότερο, δεν εξαφανίζονται προς τέρψιν του Ψωμιάδη, ή του κάθε Ψωμιάδη...  sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: