Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Συνεννοημένοι Γιαννακόπουλοι, Αγγελόπουλοι... !!

..θα έλεγε κανείς. O Τόλης Κοτζιάς αναλύει την επόμενη μέρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τη στιγμή που οι διοικήσεις των δυο ομάδων… μένουν μέχρι να φύγουν.
Συνεννοημένοι Γιαννακόπουλοι, Αγγελόπουλοι...
Κάποια στιγμή η υπερβολή έπρεπε να σταματήσει. Και να που έφθασε η ώρα. Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι είναι ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου (ή τουλάχιστον έτσι λένε), αλλά προς το παρόν αυτοί θα «τσουλήσουν» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Με τις περικοπές, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, να είναι τεράστιες. Με συνέπεια εκτός των άλλων τα ρόστερ, που θα διαμορφωθούν, να αναμένονται πολύ διαφορετικά. Ειδικά του Ολυμπιακού. Έχουμε και λέμε:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βαίνει προς παραμονή και αυτό θα είναι καλό νέο για τους Πειραιώτες. Οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν μπορείς άλλωστε να βρεις πλέον πρώτης κλάσης προπονητή. Όσον αφορά στο ρόστερ, κατ’ αρχάς μένουν εκεί, που είναι, Παπανικολάου, Κατσίβελης, Σλούκας, Βασιλόπουλος και πάνω από όλα ο Βασίλης Σπανούλης, στον οποίο θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός. Για τον Σπανούλη ας κρατήσουμε μία πισινή, υπό την έννοια ότι τον πολιορκούν Μπαρτσελόνα και Εφές. Αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις πρόταση 4.8 εκ. ευρώ για δύο χρόνια. Από κει και πέρα, εκτιμάται ότι θα υπογράψουν νέα συμβόλαια οι Γλυνιαδάκης, Πελεκάνος και Πρίντεζης. Άρα φθάνουμε στους 8 παίκτες. Ευχής έργον θα είναι για τους Πειραιώτες να μείνει και ο Μαυροκεφαλίδης. Γιατί και σπουδαίος παίκτες και Έλληνας. Ο Μαύρο θέλει να μείνει, αλλά είναι και θέμα οικονομικό. Η Σπαρτάκ του δίνει ένα καράβι χρήματα και πρόκειται για πειρασμό.
Και πάμε στους ξένους και τους κοινοτικούς. Εκεί, όπου τα πράγματα είναι εύκολα, τουλάχιστον όσον αφορά στους ξένους. Το λοκ-άουτ του ΝΒΑ βλέπετε ήρθε λουκούμι και οι ευκαιρίες είναι πολλές. Θέλετε ονόματα, που θα έρχονται τρέχοντας με 600.000-700.000 δολλάρια; Ρέτζι Ουίλιαμς, Σάσα Βούγιασιτς, Ρότζερ Μέισον, Κρις Κουίν, Στιβ Νόβακ και πάει λέγοντας. Σχετικά με τους κοινοτικούς, μάλλον με λίγα χρήματα (300.000-400.000 ευρώ) δεν θα είναι δα και το πιο δύσκολο πράγμα να βρεις ισάξιους (δεν λέμε καλύτερους) παίκτες από τον Κέσελ, τον Έρτσεγκ και τον Νίλσεν.
Τέλος, ο Ολυμπιακός λογικά θα κοιτάξει να πάρει και 1-2 Έλληνες. Ο πιο θελκτικός είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης, παίκτης, για τον οποίο κινείται και ο Παναθηναϊκός. Λέγεται ότι είναι ο νέος Παπαλουκάς, η ουσία είναι ότι πρόκειται για παίκτη, που μπορεί να βγάλει πολλά πράγματα στο παρκέ. Ο Πατ Καλάθης είναι επίσης μία περίπτωση, που δεν χαρακτηρίζεται αδιάφορη. Κάπως έτσι, λοιπόν, θα σχηματιστεί ο νέος Ολυμπιακός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίζεται σκεπτικός για το νέο καθεστώς του Παναθηναϊκού….Ποιο θα είναι αυτό; Κατ’ αρχάς δεν πειράζονται Διαμαντίδης και Μπατίστ. Είναι οι δύο κολώνες της ομάδας και η μείωση, που θα τους προσφερθεί, θα είναι τέτοια, που δεν θα τους κάνει να σκεφτούν το ενδεχόμενο μετακόμισης. Καλάθης, Βουγιούκας και Καϊκαμόγλου είναι επίσης τρεις παίκτες, που οι πρωταθλητές Ευρώπης θα…περιποιηθούν έτσι, ώστε να μην κουνηθούν από την βάση τους. Είναι κι αυτοί τρεις παίκτες, που θεωρούνται αναντικατάστατοι. Ή κάπως έτσι. Πέρα του είναι ότι καλοί παίκτες βλέπετε είναι και Έλληνες. Έλληνες πρώτου επιπέδου δεν βρίσκεις την σήμερον ημέρα με τίποτα.
Αυτοί, που δεν θεωρούνται αναντικατάστατοι είναι οι Σάτο, Νίκολας και Μάριτς. Ειδικά ο πρώτος, ο οποίος έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με κάτι παραπάνω από 4 εκ. ευρώ αποδοχές. Στα νέα δεδομένα δεν χωράει ένας παίκτης, που παίρνει ένα καράβι χρήματα και δεν κάνει την διαφορά. Το θέμα, όμως, είναι αν θα δεχθεί ο Σάτο την μείωση. Αν την δεχθεί καλώς, αν όχι τι γίνεται; Βλέπετε, είναι απίθανο να βρει ομάδα στην Ευρώπη με τόσα λεφτά. Για τον Νίκολας, το πιθανότερο είναι κατά την γνώμη μας να φύγει. Το δημοσίευμα περί μετακομισής του στην Σιένα δεν είναι τυχαίο. Ο Νίκολας δεν παίρνει πάρα πολλά χρήματα, αν του γίνει και μείωση, τότε θα πέσει αρκετά χαμηλά. Και ο Νίκολας σε αντίθεση με τον Σάτο, θα βρει τα (χωρίς την μείωση μάλιστα) χρήματα, που παίρνει από τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά στον Μάριτς, κι αυτός θα βρει συμβόλαιο στην Ευρώπη, ίσο με αυτό, που παίρνει στον Παναθηναϊκό. Είναι ψηλός κοινοτικός και τέτοιοι δεν υπάρχουν εν αφθονία. Μπορεί, όμως, και να μείνει στους «πράσινους». Θα δείξει.
Πάμε παρακάτω: ο Τέπιτς φύγει, δεν φύγει, το ίδιο είναι. Ή μάλλον αν φύγει, καλό θα είναι για τον Παναθηναϊκό, αφού και πολλά χρήματα παίρνει και στο παρκέ δεν έχει δείξει τίποτα ιδιαίτερο.
Όσον αφορά στους ελεύθερους Περπέρογλου και Τσαρτσαρή, οι δυσκολίες για παραμονή είναι μεγαλύτερες για τον πρώτο. Υπό την έννοια ότι είναι 27 ετών και έχει ζήτηση. Όχι ότι δεν έχει ζήτηση ο Τσαρτσαρής, αλλά στα 32 του και μετά από τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα δεν μοιάζει εύκολη η μετακόμιση στο εξωτερικό. Όχι ότι αποκλείεται, αλλά ένα διετές συμβόλαιο με τους «πράσινους» με τις μισές από τις αποδοχές, που είχε, είναι κάτι, που φαντάζει ως το ιδανικότερο σενάριο για όλους.
Έτσι, όπως τα βγάλαμε, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί 3-4 μεταγραφές. Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και οι «πράσινοι» έχουν το μυαλό τους σε Πατ Καλάθη, Μάντζαρη.
Για ξένους (αν φύγουν Σάτο, Νίκολας) δεν πρόκειται να δαπανήσουν πάνω από 500.000 δολλάρια για καθένα από αυτούς, που θα πάρουν. Το ίδιο ισχύει και τους κοινοτικούς. Α ξεχάσαμε τον Σερμαντίνι. Μην παραξενευτούμε αν μείνει στο νέο σχήμα.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, μπροστά σε συνταρακτικές αλλαγές στον χώρο και του μπάσκετ. Η εποχή των παχιών αγελάδων περνάει και θα μπορούσε να πει κανείς ότι Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι είναι συνεννοημένοι για αυτό το δικαιολογημένο «ψαλίδι», που πέφτει. Εννοείται πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση να έχουν συννενοηθεί, η αλήθεια είναι ότι κυριάρχησε η λογική. Κάτι, που τόσα χρόνια δεν υπήρχε.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: