Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσιάρτας ήταν "άνεργος", αλλά την έσωσε! (BINTEO)

Με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ ο Βασίλης Τσιάρτας κράτησε ζωντανή τη Εθνική στο κυνήγι της πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2006.
Ο Τσιάρτας ήταν "άνεργος", αλλά την έσωσε! (BINTEO)
Τον Οκτώβριο του 2004 η Εθνική που έχει μείνει ακόμα με την γλυκιά γεύση της κατάκτησης του Euro στην Πορτογαλία λίγους μήνες πριν, καλείται να αποδείξει πως μπορεί να έχει ανάλογη συνέχεια.
Στο δύο παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ που είχαν προηγηθεί, η «γαλανόλευκη» με μια κακή εμφάνιση στα Τίρανα χάνει με 2-1 από την Αλβανία, ενώ ακολουθεί μια ισοπαλία 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την Τουρκία. Οι διεθνείς προσγειώνονται απότομα μετά το πορτογαλικό θαύμα και καλούνται να αποδείξουν πως ήταν ικανοί να πετύχουν ακόμα έναν μεγάλο στόχο.
Στις 9 Οκτωβρίου στο κατάμεστο «Ολιμπίνσκι» (70.000), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα του γνωστού μας, Ολέγκ Μπλαχίν. Ο Σεφτσένκο στο 49΄ βάζει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και τα πράγματα για την Ελλάδα μοιάζουν δύσκολα.
Ωστόσο η λύτρωση έρχεται ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος. Με αριστουργηματικά εκτελεσμένο χτύπημα φάουλ ο Βασίλης Τσιάρτας, που εκείνο το διάστημα δεν είχε ομάδα, κάνει το 1-1 στο 81΄. Με τον βαθμό πού πήρε η Εθνική έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για το επερχόμενο Μουντιάλ.
09/10/2004 - Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006
Ουκρανία-Ελλάδας 1-1 (49΄ Σεφτσένκο, 81΄ Τσιάρτας)
Γήπεδο: Ολιμπίνσκι (Κίεβο)
Ουκρανία (Όλεγκ Μπλαχίν): Σοβκόβσκι, Ρουσόλ, Γεζέρσκι, Νεσμάτσνι, Φεντόροφ, Γκούσεφ, Σελάγεφ, Τίμοστσουκ, Βορονίν (90+3 Μπιέλικ), Σεβτσένκο, Βορομπέι (65΄ Χούσιν)
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας (70΄ Τσιάρτας), Μπασινάς (80΄ Γεωργιάδης), Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (61΄ Χαριστέας), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Βρύζας
Διαιτητής: Μανουέλ Γκονζάλες (Ισπανία)
Πηγή: sday.gr
(κλικ πάνω στη εικόνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: