Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το επεισοδιακό ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο σημαντικά παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα διεξήχθησαν στο στάδιο Καραϊσκάκη σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου.
Το επεισοδιακό ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)
το 1977 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι εκείνου του πρωταθλήματος. Ένα ντέρμπι το οποίο έμελλε να μην τελειώσει ποτέ! Το γκολ του Χρήστου Γιαννακούλα στο 84', με το οποίο οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα με 2-1, αμφισβητήθηκε έντονα ως οφσάιντ από τους παίκτες των γηπεδούχων.
Τα πνεύματα ήταν οξυμένα, με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να πάρουν... στο κυνήγι τον διαιτητή Κρικώνη, ο οποίος κλείστηκε στα αποδυτήρια και δεν βγήκε από εκεί παρά μόνο ύστερα από πολλές ώρες! Ωστόσο, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι το ματς έληξε με 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού κι έτσι ο Ολυμπιακός γλίτωσε τα χειρότερα...
 


Το 1988, ο Πανιώνιος ήταν τυπικά γηπεδούχος στο φαληρικό στάδιο (μια και στο γήπεδό του πραγματοποιούνταν έργα) στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ένα ματς με ιστορική σημασία μόνο και μόνο λόγω του Κούλη Καραταΐδη, ο οποίος έκανε εκείνη τη μέρα το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ που χάρισε τη νίκη με 1-0!
Ο Καραταΐδης είχε αποκτηθεί λίγους μήνες νωρίτερα από την Καστοριά και αυτό το παιχνίδι σηματοδότησε την έναρξη της μεγάλης καριέρας του στον Ολυμπιακό, στον οποίο έζησε τα πάντα. Όλα σχεδόν τα «πέτρινα» χρόνια, αλλά και τα πέντε πρώτα πρωταθλήματα της «χρυσής» εποχής Κόκκαλη, στην οποία είχε την τιμή να είναι και αρχηγός. Ο Καραταΐδης είναι πλέον και ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Ολυμπιακού στην Α' Εθνική, με 363.


Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: