Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μήνας και χαράτσι!!

Tι μας περιμένει το 2012...
Μήνας και χαράτσι!
Ήρθε και η ώρα των οικογενειών να μάθουν τα... νέα. Το 2012 θα είναι εφιαλτικό για όλους. Πριν προλάβουμε να αποπληρώσουμε τα φετινά χαράτσια, πρέπει:
* Από τον Μάιο να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.
* Από τον Ιούλιο να μπούμε στη διαδικασία εξόφλησης του εκκαθαριστικού, στο οποίο θα αποτυπωθούν τα μέτρα που αποκαλύφθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής.
* Μέσα στο φθινόπωρο να αποπληρώσουμε και το πολυεκκαθαριστικό.
Όπως γράφει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες) καλούνται να σηκώσουν τριπλό βάρος.
1) Από την 1η Ιανουαρίου 2012, όλοι οι μισθοί θα υποστούν «κούρεμα». Το κούρεμα αυτό οφείλεται στην εφορία και είναι πρόσθετο σε αυτό που ενδεχομένως γίνεται στον μισθό ή στην σύνταξη (οι δημόσιοι υπάλληλοι φορτώνονται το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τις περικοπές από τις ατομικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις). Ο μισθός εργαζόμενου με δύο παιδιά θα μειωθεί έως και 30 ευρώ επιπλέον μόνο εξαιτίας της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας.
2) Η νέα κλίμακα που παρουσιάστηκε θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011. Κανονικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ο φόρος εισοδήματος παρακρατείται από τον μισθό ή τη σύνταξη. Αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Ετσι, με το εκκαθαριστικό του 2012, θα έρθει στο φως άλλο ένα πολύ μεγάλο χαράτσι: για παράδειγμα, όλα τα φυσικά πρόσωπα με δύο παιδιά θα πληρώσουν έως και 420 ευρώ επιπλέον φόρο λόγω των αλλαγών στα κλιμάκια αλλά και της μείωσης του αφορολογήτου.
3) Στο εκκαθαριστικό του 2012 θα φανούν και οι συνέπειες από την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών. Ψαλίδι έχει μπει σε όλες τις εκπτώσεις: νοσοκομειακής περίθαλψης, ασφαλιστικών εισφορών, τόκων στεγαστικού δανείου, ενοικίου κύριας κατοικίας, φροντιστηρίων.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: