Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ξεπερνάει ακόμα και τον ...εαυτό της!!

"Σπάει" τα κοντέρ η Eθνική ομάδα ποδοσφαίρου που βρίσκεται προ των πυλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.
Ξεπερνάει ακόμα και τον ...εαυτό της
Με τον θρίαμβο κόντρα στην Κροατία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμπλήρωσε 15 ματς χωρίς ήττα, ισοφαρίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε πετύχει κατά τη θητεία του Oτο Ρεχάγκελ. Τώρα πλέον αυτό το σερί κινδυνεύει, καθώς, αν την Τρίτη η «γαλανόλευκη» δεν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από την Τιφλίδα, θα έχει πετύχει τριπλό στόχο.
Πρωτίστως θα προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Euro, ακολούθως θα φτάσει εκεί, δηλαδή στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, χωρίς να έχει γνωρίσει ήττα στην προκριματική φάση (!) και βέβαια θα «γκρεμίσει» το ρεκόρ που είχε με τον Γερμανό προπονητή στον πάγκο της, το οποίο ισοφαρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Το γερμανικό αήττητο ξεκίνησε πριν από περίπου εννέα χρόνια, στις 16 Οκτωβρίου 2002, όταν η Ελλάδα κέρδισε για τα προκριματικά του Euro 2004 την Αρμενία στο «Απ. Νικολαΐδης» (2-0). Το σερί του «χερ Oτο» τελείωσε στις 28 Μαρτίου 2004, όταν η «γαλανόλευκη» έχασε με 4-0 στο Αϊντχόφεν από την Ολλανδία σε τεστ προετοιμασίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Κορυφαίες στιγμές αυτής της πορείας, που ολοκληρώθηκε με 11 νίκες και τέσσερα «Χ», ήταν η επιτυχία μέσα στη Σαραγόσα σε βάρος της Ισπανίας (1-0) και η νίκη με το ίδιο σκορ επί της Ουκρανίας στην Αθήνα.
Οσον αφορά το πορτογαλικό ρεκόρ, η αρχή του καταγράφηκε στις 11 Αυγούστου 2010 -αμέσως μετά το Μουντιάλ- στο Βελιγράδι, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε τη Σερβία με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι και βρίσκεται σε εξέλιξη. Τότε ήταν το ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία και μέχρι σήμερα ο απολογισμός του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι εννέα νίκες και έξι ισοπαλίες.
Η επικείμενη πρόκριση της Ελλάδας στο Euro 2012 θα είναι η τρίτη στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά η πρώτη χωρίς η ομάδα να έχει χάσει στα προκριματικά. Πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε γνωρίσει δύο απανωτές ήττες στην εκκίνηση των προκριματικών από την Ισπανία και την Ουκρανία, ενώ προτού κατορθώσει να προκριθεί στη διοργάνωση του 2008, έχασε από την Τουρκία στο Φάληρο με 4-1. Αναφορικά με την πρόκρισή της στο Μουντιάλ, που ήρθε μέσω των μπαράζ, θυμίζουμε ότι ηττήθηκε στην Ελβετία.
Αξίζει να αναφέρουμε πως και το 1980, όταν η Ελλάδα πήγε στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών, στην προκριματική φάση είχε χάσει από τη Σοβιετική Ενωση. Αντίθετα, έφτασε αλώβητη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, καθώς στα προκριματικά ξεπέρασε τις Ρωσία (1-1, 1-0) Ουγγαρία (0-0, 1-0), Ισλανδία (1-0, 1-0) και Λουξεμβούργο (2-0, 3-1).
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: