Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ανείπωτος θρίαμβος Μάρεϊ!!

O πολύ φορμαρισμένος τους τελευταίους μήνες Άντι Μάρεϊ "εξαφάνισε" τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό του Japan Open και πανηγύρισε τον 4ο τίτλο του στη σεζόν...
Ανείπωτος θρίαμβος Μάρεϊ!
Η πολύ hot πορεία του Άντι Μάρεϊ στο tour συνεχίζεται με τον κορυφαίο Βρετανό τενίστα να κατακτά και δεύτερο σερί τίτλο μετά από αυτόν στην Ταϊλάνδη την προηγούμενη εβδομάδα.
Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και σύντομα Νο3, εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, έπαιξε ορισμένο απ' το καλύτερό του τένις και πέτυχε μεγάλη και κατά κράτος νίκη με 3-6, 6-2, 6-0 επί του υπερασπιστή του τίτλου στο Τόκιο, Ράφαελ Ναδάλ κατακτώντας το Japan Tennis Championships με το οποίο έφτασε τους τέσσερις τίτλους στη σεζόν, ισοφαρίζοντας τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ με πρώτο της σχετικής λίστας τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 10 τρόπαια μέσα στο 2011.
Ο Μάρεϊ, μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ, έκανε δύο εκπληκτικά σετς συνδυάζοντας άψογα επίθεση με άμυνα καταρρίπτοντας κάθε αμυντική τακτική του αδύναμου να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στο επίπεδο του αγώνα, Ναδάλ με τον Ισπανό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να γνωρίζει μια απ'τις πιο βαριές ήττες στην καριέρα του.
Αυτή ήταν η 21η νίκη του Μάρεϊ στα τελευταία 22 παιχνίδια του στο tour, προερχόμενος απ'τον τίτλο στο Cincinnati Masters και από αυτόν στην Μπανγκόκ την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας ηττηθεί ενδιάμεσα απ'τον Ναδάλ στα ημιτελικά του US Open.΄
"Έχω παίξει πολύ καλό τένις τους τελευταίους μήνες από το Cincinnati και μετά. Θέλω να συνεχίσω έτσι και στη Σανγκάη και να καταφέρω να ανέβω στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν είναι ο απόλυτος σκοπός μου αλλά ένας στόχος που τον έχω βάλει για τα λίγα τουρνουά που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν" είπε ο Άντι Μάρεϊ στη συνέντευξη Τύπου.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 3ο σετ ήταν το καλύτερο που έχω παίξει απέναντί του. Δεν έκανα λάθη και κράτησα τη ψυχραιμία μου στις κρίσιμες στιγμές" πρόσθεσε ο 24χρονος Σκωτσέζος.
Ο Ναδάλ ο οποίος πέρυσι νίκησε τον Γκάελ Μονφίς στον τελικό του Τόκιο, αγωνιζόταν στον 10ο φετινό του τελικό και έμεινε με τους τρεις τίτλους που είχε σε Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη και φυσικά Roland Garros.
Πλέον το ρεκόρ του σε τελικούς ATP είναι 46-20 με τον Ισπανό να γνωρίζει την 7 ήττα του φέτος σε τελικό μετά τις έξι από τον Τζόκοβιτς, 4 σε Masters (Indian Wells, Miami, Madrid, Rome) και δύο σε Grand Slams (Wimbledon, US Open).
Πηγή: tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: