Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσιώλης έστειλε και...πήρε "μηνύματα"

Φαίνεται ότι ο Σάκης Τσιώλης αλλάζει πρόσωπα και πλάνο στη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Άρη.
Ο Τσιώλης έστειλε και...πήρε "μηνύματα"
Το σαββατιάτικο φιλικό με την Κ-20 αποδείχθηκε, τελικά, αρκετά χρήσιμο από πολλές απόψεις. Δεν ήταν μόνο η επάνοδος του Ντάνιελ Τσέζαρεκ μετά τον τραυματισμό του, ή οι ευκαιρίες που πήραν οι νεοαποκτηθέντες να εγκλιματιστούν περισσότερο στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Σάκης Τσιώλης έστειλε τα «μηνύματά» του στα αποδυτήρια και δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές. Και τομές, αν χρειαστεί.
Για παράδειγμα, ο πρώτος που θα πληρώσει το «μάρμαρο» του άσχημου ξεκινήματος φαίνεται ότι θα είναι ο Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος χάνει τη θέση του στην εντεκάδα, δικαιολογημένα αφού είναι σκιά του καλού του εαυτού. Και ο Αρης δεν μπορεί να τον περιμένει, όπως δεν μπορεί να περιμένει κανέναν παίκτη του άλλο. Ο Χαβιέ Ουμπίντες θα εκτοπίσει τον Νέτο από το αρχικό σχήμα και η αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός φαντάζει πιο ορθολογική λύση για τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.
Επειτα, ο Παπαζαχαρίας χρειάζεται χρόνο ακόμη για να βρει το ρυθμό του, μετά την πολύμηνη απουσία του και χάνει τη θέση του στο δεξιό άκρο της άμυνας. Αυτό μαρτυρά η χρησιμοποίηση του Μανόλη Παπαστεριανού στη θέση του δεξιού μπακ και μάλλον σ’ αυτήν την λύση θα καταλήξει ο Τσιώλης ενόψει Εργοτέλη. Η χρησιμοποίηση του Ακόστα στην αριστερή πτέρυγα λύνει το πρόβλημα που δημιουργεί η τιμωρία του Καστίγιο, αλλά ο Μεξικανός δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του στην εντεκάδα, πλέον. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το πώς θα τα πάει ο Ακόστα στο Παγκρήτιο, αλλά του δίνεται μία καλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει.
Στα πολύ ευχάριστα για τον Τσιώλη για τη συνέχεια είναι ότι μπορεί, επιτέλους, να υπολογίζει και στους δύο φορ της ομάδας. Τον Τσέζαρεκ και τον Γιάκομπ. Η παρουσία των δύο φορ αυξάνει τον ανταγωνισμό και του δίνει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει είτε και τους δύο σε σχήμα 4-4-2 όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, είτε τον πιο φορμαρισμένο όταν θα παίζει με έναν φορ. Επειτα, ο Τσιώλης περιμένει το φορμάρισμα των Βράνιες, Πρίττα, δύο παικτών που υπολογίζει ιδιαίτερα από εδώ και πέρα, αφού προσανατολίζεται σε αλλαγή του συστήματος.
Ο 53χρονος τεχνικός δεν έστειλε μόνο τα δικά του μηνύματα. Πήρε κιόλας το «μήνυμα» της ομάδας από τα τρία παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής. Ο,τι δηλαδή, δεν «προχωράει» το 4-4-2 σε ρόμβο με έναν ανασταλτικό μέσο, αλλά χρειάζονται δύο «κόφτες». Στο προχθεσινό «διπλό» με την Κ-20 έπαιξε για μεγάλο διάστημα με 4-2-3-1, κάτι που σημαίνει ότι θα διαφοροποιήσει το πλάνο του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: