Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η εγγύηση στην άμυνα και η αναγνώρισή του!!

O Στέλιος Μαλεζάς που κατάφερε στην αρχή της φετινής σεζόν να κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και να κληθεί στην εθνική.
Η εγγύηση στην άμυνα και η αναγνώρισή του
Οι προοπτικές για τον Στέλιο Μαλεζά δεν ήταν καλές τη φετινή χρονιά. Έχοντας ως δεδομένο την παρουσία του Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, ο νεαρός αμυντικός ήταν... τρίτος στη σειρά για να γίνει ο παρτενέρ του. Σήμερα, πάντως, ο Μαλεζάς φαντάζει πιο σίγουρος στην ενδεκάδα ακόμα και από τον Χιλιανό.
Στο μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ υπήρξε και η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα ήταν πολύ δυνατός στον αέρα και θα "κούμπωνε" καλά με τον αξεπέραστο με την μπάλα κάτω Κοντρέρας. Οι υποψήφιοι να έρθουν στην Τούμπα ήταν πολλοί. Ντουγκλάο, Σανκαρέ αλλά και αμυντικοί που γνώριζε καλά ο Λάσλο Μπόλονι από τη θητεία του στο Σαμπιονά.
Μάλιστα τα σενάρια για κεντρικό αμυντικό παρέμεναν "ζωντανά" ακόμα και όταν μετά από περιπέτειες ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Τσιρίλο. Τελικά παίκτης δεν αποκτήθηκε και αρχικά ο Ιταλός είχε το προβάδισμα για τη θέση του βασικού κεντρικού αμυντικού. Όπως και έγινε μέχρι που τραυματίστηκε ο Ιταλός ενώ παράλληλα ο Κοντρέρας ήταν φανερά επηρεασμένος και ανέτοιμος λόγω της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα.
Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Μαλεζάς πήρε χρόνο συμμετοχής και κατάφερε με τη μαγκιά του να "κερδίσει" τον Λάσλο Μπόλονι. Ο Μαλεζάς έκανε εξαιρετικά παιχνίδια όντας πολύ πιο σταθερός στην απόδοσή του ακόμα και από τον Κοντρέρας και η εμπιστοσύνη του Ρουμάνου τον έκανε μόνιμο στη βασική ενδεκάδα. Υπήρχε, όμως και συνέχεια. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται πλέον και λογικά να συζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του ενώ και ο Φερνάντο Σάντος τον υπολογίζει στην εθνική ομάδα παρότι αγωνίζεται σε μια θέση όπου υπάρχει πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Άλλωστε το Σάββατο τον κάλεσε για τον αγώνα με τη Γεωργία.
Πλέον το στοίχημα για τον Στέλιο Μαλεζά είναι καινούριο. Η παρουσία του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ να συνδυαστεί με ακόμα καλύτερη απόδοση και αν γίνεται στο τέλος της σεζόν πέραν από το να πετύχει τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ, να πάρει και μια θέση στην αποστολή για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και το αξίζει βάσει της τωρινής του απόδοσης.
Τα φετινά παιχνίδια του Στέλιου Μαλεζά
02/10/11 Πρωτ. Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1
29/09/11 UCUP Ρουμπίν Καζάν - ΠΑΟΚ 2-2
25/09/11 Πρωτ. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0
18/09/11 Πρωτ. Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2
15/09/11 UCUP ΠΑΟΚ - Τότεναμ 0-0
10/09/11 Πρωτ. Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-1
28/08/11 Πρωτ. ΠΑΟΚ - Σκόντα Ξάνθη 1-0
25/08/11 UCUP Κάρπατι Λβιβ - ΠΑΟΚ 1-1
18/08/11 UCUP ΠΑΟΚ - Κάρπατι Λβιβ 2-0
04/08/11 UCUP ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 3-0
28/07/11 UCUP Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ 0-2
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: