Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αυτός είναι ο συμπαίκτης "Μίδας"

Το who is who του πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ, που ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟ. Η 147 μέτρων θαλαμηγός και η θυελλώδης σχέση με την Τζασμίν Μπλιθ.
Αυτός είναι ο συμπαίκτης "Μίδας"
Η συμμετοχή του πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Φαχάντ Αλ Σαούντ, ξαδέρφου και βασικού «συμπαίκτη» του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, στο fund των τεσσάρων Σαουδαράβων που θέλουν να αποκτήσουν τον Παναθηναϊκό, αν μη τι άλλο δημιουργεί νέα δεδομένα στην «πριγκιπική» υπόθεση.
Πόσο μάλλον όταν ο εν λόγω πρίγκιπας, ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κίνηση για την αγορά της «πράσινης» ΠΑΕ, θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία οικονομικά μεγέθη της χώρας, με αμύθητη περιουσία και μεγάλη δύναμη επιρροής σε όλο τον αραβικό κόσμο. Ο πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ γεννήθηκε το 1973 (38 ετών) στο Ριάντ.
Είναι ο μικρότερος και ο πιο αγαπημένος γιος του πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Φαχάντ, ο οποίος απεβίωσε το 2005, ενώ η μητέρα του είναι η πριγκίπισσα Τζαουχάρα Αλ Ιμπραχίμ, η τέταρτη και πιο αγαπημένη σύζυγος του βασιλιά Φαχάντ. Πήρε το όνομά του από τον παππού του, Αμπντούλ Αζίζ, τον πρώτο βασιλιά της χώρας και είναι ανιψιός (και προστατευόμενος πλέον) του σημερινού βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ.
Από 27 ετών (Ιανουάριος του 2000) είναι μέλος της κυβέρνησης της χώρας, με τον τίτλο του υπουργού Επικρατείας (άνευ χαρτοφυλακίου), ενώ στις 26 του περασμένου Ιούνη με προσωπικό του αίτημα ζήτησε να απαλλαγεί από τη θέση του επικεφαλής του δικαστηρίου υποθέσεων του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να αφιερώσει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Η αμύθητη περιουσία του πατέρα του, ο οποίος βασίλεψε στη Σαουδική Αραβία από το 1982 έως το 2005, ξεπερνούσε τα 80 δισ. δολάρια και μετά το θάνατό του «έσπασε» στους διαδόχους του, με τον πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ να έχει αυτή τη στιγμή προσωπική περιουσία που πλησιάζει τα 19 δισ. δολάρια.
Ο εκ των υποψηφίων επενδυτών του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του τεράστιου αραβικού τηλεοπτικού δικτύου MBC (Middle East Broadcasting Corporation), το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία στη Μέση Ανατολή με ισολογισμούς που ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο.
Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης ενός μεγάλου αριθμού παλατιών στη Σαουδική Αραβία, η αξία των οποίων ξεπερνάει τα 2 δισ. δολάρια, ενώ οι επενδύσεις του σε γη και ακριβά κτίρια επεκτείνονται κι εκτός της πατρίδας του με κάστρα και κτίρια τα οποία βρίσκονται κυρίως στην Ισπανία. Ακόμη έχει στην κατοχή του:
-Ενα συγκρότημα κατοικιών το οποίο έχτισε αντιγράφοντας το φρούριο της Αλάμπρα το οποίο βρίσκεται στη Γρανάδα της Ισπανίας.
-Το φρούριο της Χάι Αλ Χούδα, με τους περίφημους κήπους στο Ριάντ.
-Φάρμες εκατοντάδων στρεμμάτων (με επιβλητικά κτίρια και απίστευτα μεγάλες πισίνες) στην περιοχή Γιανάντρια, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα του Ριάντ.
-Παλάτια στην Τζέντα (με 20 και πλέον δωμάτια) τα οποία έχουν πριβέ μαρίνες για γιοτ.
Η σχέση του με τον Σουλτάν
Στη Σαουδική Αραβία ο πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ θεωρείται ως ο πιο ικανός της γενιάς του (κάτοχος διπλώματος στη διοίκηση επιχειρήσεων από το βασιλικό πανεπιστήμιο της χώρας) και είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει εξαιρετικές σχέσεις με πολύ ισχυρούς ηγέτες της Δύσης.
Αν και μεγαλύτερος (κατά 12 χρόνια) από τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, οι δυο τους συνδέονται με πολύ στενή φιλία και ο ίδιος φροντίζει να τον στηρίζει σε όλα του τα επαγγελματικά βήματα.
Οπως αναφέρουν λοιπόν οι πληροφορίες, όταν ενημερώθηκε για τη σκέψη επένδυσης του 26χρονου πρίγκιπα στην Ελλάδα, αποφάσισε να τον βοηθήσει, βλέποντας την προοπτική του Παναθηναϊκού ως μία πολύ καλή αφορμή για επέκταση των δραστηριοτήτων του και στην Ελλάδα.
Η απίστευτη θαλαμηγός του
Από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες του πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ είναι η συλλογή γιοτ. Το... καμάρι του στόλου του είναι η μήκους 147 μέτρων θαλαμηγός «Prince Abdul Aziz» (θεωρείται ένα από τα κορυφαία γιοτ του 20ού αιώνα), που ναυπηγήθηκε το 1983 στο λιμάνι του Χέλσινγκορ στη Δανία προς τιμήν του πρώτου βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας (κατασκευάστηκε σε 15 μήνες).
Το 2002 πέρασε στην κατοχή του Αμπντούλ Αζίζ, με τον πρίγκιπα να το φέρνει στην Ελλάδα, προκειμένου να του κάνει διάφορες βασικές βελτιώσεις.
Οι θυελλώδεις σχέσεις του
Μία από τις... αδυναμίες του πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ είναι οι γυναίκες. Σε μικρότερη ηλικία... τάραξε αρκετές φορές την ηρεμία του παλατιού με τις θυελλώδεις σχέσεις του (πολλοί του έδωσαν τον χαρακτηρισμό του πλέι μπόι), με αποκορύφωμα τον δεσμό του με την ηθοποιό-μοντέλο Τζασμίν Μπλιθ του «Μπέιγουοτς», την οποία μάλιστα πριν από αρκετά χρόνια βοήθησε οικονομικά για να ξεπεράσει τον εθισμό της στα ναρκωτικά.
Τον Δεκέμβριο του 2010 παντρεύτηκε με την πριγκήπισσα Αλ-Ανούντ Μπιντ Φαϊσάλ Αλ Σαούντ, υπό τις ευλογίες του βασιλιά Αμπντουλάχ σε έναν παραμυθένιο γάμο που έδωσαν το «παρών» γαλαζοαίματοι από όλο τον αραβικό κόσμο και όχι μόνο...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: