Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε!!

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ.
Ψωμί δεν είχαμε, τυρί μας ήρθε
Κάθομαι στον υπολογιστή και διαβάζω δεξιά κι αριστερά, μπλογκ, σχόλια, άρθρα και καλά έγκριτων συναδέλφων και προσπαθώ να μπω στη θέση ενός απλού οπαδού που μπήκε ακριβώς στην ίδια διαδικασία με εμένα.
Είναι λογικό για έναν απλό οπαδό που δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται ο καθένας από αυτούς να φάει τρελό στράβωμα με τον ΠΑΟΚ σε πρώτη φάση και το πώς … κατάντησε – σύμφωνα με τα γραφόμενα – αλλά και με αυτούς που τον μπερδεύουν και δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει.
Το κακό με το ίντερνετ, είναι πως ο καθένας απέκτησε λόγο. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε. Ο ανώνυμος κανένας αισθάνεται την ανάγκη να εκφραστεί. Το πρόβλημα όμως δεν αποτελείται από αυτούς. Οι κυριλέ είναι το θέμα. Οι γνωστοί, οι …ψαγμένοι.
Αποθεώνεται ο νομικός Δημήτρης Μόκας επειδή έστειλε μία επιστολή που ζητάει να μπει το ΣΔΟΕ στον ΠΑΟΚ, το οποίο ΣΔΟΕ έχει μπει πριν δύο εβδομάδες αλλά δε μαμείς. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Εγώ τον κ. Δημήτρη δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Συγνώμη κι όλας, αλλά έχω βρεθεί σε δεκάδες γενικές συνελεύσεις που τον έχω ακούσει να αγορεύει και με έφτασε ένα βήμα από το να γίνω πρεζάκιας.
Πέρασα από λεωφορεία με εκδρομές αυτοκτονίας, πέρασα από κακόφημες γειτονιές, πλατείες με ακραία στοιχεία κι όμως, πρεζάκια παραλίγο να με κάνει ο κ. Δημήτρης.
Θυμάμαι ένα σκηνικό που ο Ηλίας Παντελιάδης, άλλο ιερό τέρας των γενικών συνελεύσεων του ΠΑΟΚ, αγανάκτησε με την ώρα που μιλούσε ο Μόκας και του πέταξε ένα ποτήρι με νερό.
Ο κ. Δημήτρης, συμμετείχε και την προηγούμενη φορά που το ΣΔΟΕ μπήκε στον ΠΑΟΚ. Το 25% του πρωτογενούς χρέους της ΠΑΕ, ανήκει στην πρωτοβουλία του κ. Μόκα και άλλων λοιπών δυνάμεων της εποχής που ήθελαν να κυνηγήσουν τον Γούμενο με τρόπο τέτοιο που απλά ο Γούμενος έχει δύο παραπάνω δικαστήρια από τα πόσα συνολικά. Μη πω τι θα του κλάσουν, γιατί είναι άκομψο. Ο ΠΑΟΚ όμως φορτώθηκε με χρέος κοροϊδίστικο που πρέπει να πληρώσει. Τα πέντε από τα είκοσι χρόνια που θα αποπληρώνει την οφειλή, ανήκουν στον κ. Μόκα.
Όπως αρκετοί γνωρίζετε, κυκλοφορώ συνεχώς στο κέντρο και ο κύκλος μου αποτελείται από παιδιά της ηλικίας μου, αρκετοί εξ αυτών δικηγόροι. Ξέρετε πόσους άξιους δικηγόρους διαθέτει η οικογένεια του ΠΑΟΚ; Ξέρετε πόσα σοβαρά παιδιά ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα; Γιατί κανένα από αυτά τα παιδιά δεν έστειλε επιστολή να ζητήσει την είσοδο του ΣΔΟΕ, την δημοσιοποίηση του πορίσματος, μία φωτό ρετρό του Ζαγοράκη με τη Βίσση από τα παλιά χρόνια του προέδρου έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ο αστικός μύθος;
Υπερασπιστής του κ. Δημήτρη εμφανίστηκε ο γνωστός τύπος με χωρίστρα που άρχισε να βρίζει συναδέλφους του που στάθηκαν απέναντί στον γνωστό λόγω ΠΑΟΚ νομικό. Ξέχωρα από την χωρίστρα, πάντοτε όποτε τον βλέπω θα ήθελα να έχω μια αδερφή να του δώσω. Θα την τάιζε, αυτή θα έβγαζε γούστα με οποιοδήποτε άλλο αρσενικό στον πλανήτη και μετά θα είχε και μία ζεστή αγκαλιά από την χωρίστρα. Ο ορισμός της επιτυχημένης γυναικείας επιλογής.
Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, ο χωρίστρας – δεν εννοώ τον Ραγκάτση υπάρχει και δεύτερος σε αυτή τη πόλη – στο ξεκίνημα της θητείας Ζαγοράκη πήρε τηλέφωνο στη ΠΑΕ και αυτοπροτάθηκε για γραφείο Τύπου της.
Στον ΠΑΟΚ βέβαια δεν βάζουν ανθρώπους με χωρίστρα να δουλέψουν – είναι από τις αρχές που έμειναν άθικτες σε αυτό το διάστημα – και από τότε, το τρυφερό αγόρι κράζει τους πάντες. Και κυρίους τους υπευθύνους επικοινωνίας ελπίζοντας πως θα καταλάβουν στον ΠΑΟΚ το πόσο ανάγκη τον έχουν και να τον προσλάβουν. Μιλάμε για φελό. Και εγώ αρπάχτηκα με τον Δούκα – θα μου πει κάποιος – αλλά εγώ αρπάχτηκα μία φορά και το τελείωσα. Εδώ μιλάμε για μένος, μέρα παρά μέρα εδώ και τέσσερα χρόνια.
Όλες οι περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να μείνουν στην επιφάνεια υπολογίζοντας πως άπαντες διαθέτουμε μνήμη χρυσόψαρου ή είμαστε νεοΠΑΟΚτσήδες που εμφανιστήκαμε όταν έγινε πρόεδρος ο Ζαγοράκης, αγγίζουν τα όρια υπομονής μας. Η δικιά μου προσωπικά πλέον έχει στερέψει με δαύτους.
Κάνεις ένα ζάπινγκ στα ραδιόφωνα και ακούς συζήτηση για το αν αύριο θα πέσουν πέτρες στη Τούμπα άμα κάτσει ένα στραβό αποτέλεσμα. Από την άλλη η ομάδα ετοιμάζεται να βάλει ένα μωρό μας, τον Σταφυλίδη, να παίξει για πρώτη φορά γιατί τον πιστεύει. Σουρεάλ καταστάσεις γεμάτες αρρώστια.
Ο ΠΑΟΚ έπαψε να έχει μηχανισμούς άμυνας και αυτό θα το πληρώσει.
Πηγή: paok24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: