Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στα πρόθυρα διάλυσης ο Πανιώνιος!

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σ' όλα τα επίπεδα στον Πανιώνιο...
Στα πρόθυρα διάλυσης ο Πανιώνιος!
«Το όνειρο τελείωσε εδώ, η πραγματικότητα είναι μπροστά μας». Τάδε έφη Βασίλης Τσάβαλος στη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη Πανιωνίου, στην προσπάθειά του να περιγράψει την τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν βρεθεί οι «κυανέρυθροι».
Χωρίζοντας, λοιπόν, τη συγκεκριμένη ατάκα σε δύο μέρη, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη απέχει... έτη φωτός με την αποστροφή του περί ονείρου, απλούστατα γιατί το όνειρο για τον Πανιώνιο δεν τελείωσε εδώ, αλλά το καλοκαίρι του 2008, αφού από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο «εφιάλτης» που γίνεται ολοένα και περισσότερο «τρομακτικός» όσο περνάει ο χρόνος.
Όσο για την πραγματικότητα που «ανοίγεται» από εδώ και πέρα μπροστά από τους «κυανέρυθρους», η λέξη ζοφερή είναι μάλλον επιεικής για να την περιγράψει, από τη στιγμή που η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκεται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της διάλυσης.
Άλλωστε, απ' όποια σκοπιά κι αν εξετάσει κανείς τους «κυανέρυθρους», δεν θα δυσκολευτεί να καταλήξει στο συμπέρασμα, όχι μόνο ότι υπάρχει χάος, αλλά και ότι δεν φαίνεται ούτε... ικμάδα φωτός στην άκρη του τούνελ.
Κεφάλαιο Διοίκηση
Η πρόσφατη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη (που, παρεμπιπτόντως, είχε χαρακτηριστεί καθοριστική) αποδείχθηκε απλώς μια... τρύπα στο νερό, αφού δεν «έδειξε» ούτε μια λύση στο πρόβλημα και κατέδειξε την παθογένεια που μαστίζει τον σύλλογο.
Διοίκηση στην ΠΑΕ δεν υπάρχει και, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν «μεσολαβήσει» το Πρωτοδικείο, αφού ουδείς φέρεται διατεθειμένος να αναζητήσει τον... πάτο του βαρελιού, αλλά ούτε και να χρεωθεί εκούσια τη «ρετσινιά» ότι στα χέρια του ο Πανιώνιος έφτασε στο μηδέν.
Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της ΠΑΕ, αυτή τη στιγμή φτάνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με... προοπτική διπλασιασμού ως το τέλος της σεζόν, ενώ ως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να βρεθεί ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να πάρει αδειοδότηση, όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι ουδείς μπορεί να προσδιορίσει με σιγουριά τα χρέη, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη «σκάνε» διάφορες υποθέσεις που ως επί το πλείστον προέρχονται από την καταστροφική περίοδο «διαχείρισης» της ομάδας από την «λαίλαπα» Κιντή.
Όπως, για παράδειγμα, το χρέος των 100 χιλιάδων ευρώ για τη μεταγραφή του Χίκα (ενός παίκτη, δηλαδή, που... πέρασε αλλά δεν ακούμπησε από τη Νέα Σμύρνη), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και άλλη... έκρηξη από τον Παρτούς, για τον οποίον αναμένεται να προκύψουν οφειλές λίαν συντόμως.
Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των... περιβόητων επενδυτών από το Κουβέιτ έπαψε ξαφνικά να υφίσταται, αφού ναι μεν υπογράφηκε η «ρήτρα εμπιστευτικότητας», πλην όμως έκτοτε... αγνοείται η τύχη των υποψήφιων που ούτε οι ίδιοι εμφανίστηκαν, ούτε τα έγγραφα που τους ζήτησαν οι Νεοσμυρνιώτες παρουσίασαν.
Κεφάλαιο ποδοσφαιρικό τμήμα
Η αποχώρηση του Φαμπιάν Εστογιανόφ, δεν αποτελεί παρά το... άνοιγμα της πόρτας, την οποία αναμένεται να περάσουν και αρκετοί ακόμη «κυανέρυθροι», όχι για οικογενειακούς λόγους όπως ο Ουρουγουανός, αλλά για καθαρά οικονομικούς.
Κουμορτζί, Ριέρα και Κβιρκβέλια έχουν ήδη σφραγίσει επιταγές, Γουνδουλάκης, Πετκάκης και Σιόβας θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, αλλά προτίμησαν να να δώσουν κι άλλα πίστωση χρόνου στην ΠΑΕ, δείχνοντας τα αισθήματά τους προς αυτό που αντιπροσωπεύει η ομάδα.
Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου έχει δικαίωμα προσφυγής ανά πάσα στιγμή το θελήσει, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό.
Το χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπορούν καν να αποκομίσουν κάποια οφέλη, παραχωρώντας κάποιους από τους πρωτοκλασάτους παίκτες τους, αφού είναι ηλίου φαεινότερον ότι καμία ομάδα δεν θα μπει στη διαδικασία να αγοράσει κάποιον ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποκτήσει ως ελεύθερο.
Κεφάλαιο προπονητής
Ο μοναδικός λόγος που αυτή τη στιγμή ο Τάκης Λεμονής παραμένει στον πάγκο του Πανιωνίου, είναι γιατί δεν υπάρχει κάποιος να υπογράψει τα απαραίτητα χαρτιά για την αποχώρησή του.
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» έχει συμφωνήσει να εισπράξει τα δεδουλευμένα του που φτάνουν τις 300 χιλιάδες ευρώ ως το τέλος Νοεμβρίου και να αποτελέσει παρελθόν, με τον Άκη Μάντζιο να είναι ο αντικαταστάτης του.
Έχει, μάλιστα, στα χέρια του τρεις επιταγές συνολικού ύψους 220 χιλιάδων ευρώ για τα δεδουλευμένα μέχρι τον Σεπτέμβριο, από τις οποίες η πρώτη έληξε στις 18 Νοεμβρίου και οι άλλες δύο στα τέλη αυτού και του επόμενου μήνα και θα πάρει και άλλες 60 χιλιάδες για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Και, φυσικά, η περίπτωσή του ίσως και να αποτελεί «μνημείο» απερισκεψίας από την προηγούμενη διοίκηση της Νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, αφού είναι μάλλον παράλογο να δέχεται κάποιος να υπογράψει συμβόλαιο που ξεπερνάει τις 700 χιλιάδες ευρώ για προπονητή και τους συνεργάτες του, από τη στιγμή που η ομάδα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται, ουσιαστικά, στο χείλος της καταστροφής.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: