Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

"Ματς για μεγάλους παίκτες"

Ο Γιόζεφ Βάντσικ τόσα χρόνια έχει φάει με το... κουτάλι τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μίλησε στο Leoforos.gr για το σαββατιάτικο ματς στο Καραϊσκάκη.
"Ματς για μεγάλους παίκτες"
Ο παλαίμαχος γκολκίπερ, με 52 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πολωνίας, είναι αισιόδοξος για το «αιώνιο» ντέρμπι και παράλληλα θεωρεί πως με σωστή δουλειά ο Στέφανος Καπίνο μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Γιόζεφ ένα μεγάλο ματς το Σάββατο και εσύ γνωρίζεις καλύτερα από την εμπειρία σου, πως θα πρέπει να μπει ο Παναθηναϊκός στο ματς...

«Ο Παναθηναϊκός παίζει καλή μπάλα και αυτό θα πρέπει να το δείξει και μέσα στο Καραϊσκάκη. Σε αυτά τα παιχνίδια μπαίνεις μέσα για να κερδίσεις και δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη και αυτό θα πρέπει να κάνουν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού το Σάββατο. Ούτε φόβος πρέπει να υπάρχει, ούτε τίποτα. Αυτά τα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες και αυτοί τα κερδίζουν».

Ο Λέτο θα είναι παίκτης «κλειδί» γι΄ αυτό το ματς;

«Τον Λέτο δεν τον ήθελε ο Ολυμπιακός και τώρα μακάρι να του κάνει αυτός την ζημιά. Είναι μεγάλος παίκτης και σε καλή φόρμα οπότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχθεί πάνω του».

Εσύ ποιο ντέρμπι έχεις κρατήσει στο μυαλό σου αυτά τα χρόνια;

«Δεν υπάρχει κάποιο ξεχωριστό ματς. Τότε παίζαμε με τον κόσμο και των δύο ομάδων να βρίσκονται στις εξέδρες και κάθε ματς ήταν από μόνο του ξεχωριστό».

Το πρώτο σου ματς κόντρα στον Ολυμπιακό το θυμάσαι;

«Το πρώτο μου ματς ήταν το 1990, αλλά είχα την εμπειρία να αντεπεξέλθω καθώς είχα παίξει πολλές φορές με την Εθνική ομάδα και δεν είχα κανένα άγχος, ούτε φυσικά φοβόμουνα».

Πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι για τον Καπίνο. Πιστεύεις μπορεί να τα καταφέρει σε ένα τέτοιο ματς «φωτιά»;

«Μακάρι το παιδί να τα καταφέρει στο ντέρμπι, αλλά δεν πρέπει να φοβάται. Γενικά όμως θα πρέπει να δουλέψει και να προσπαθήσει για να πάει μπροστά. Είναι ένας Έλληνας τερματοφύλακας που δείχνει πως έχει δυνατότητες και μπορεί να κάνει καριέρα».

Από αυτά που έχει δει μέχρι τώρα στον Καπίνο, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά;

«Τον Καπίνο τον έβλεπα στα μικρά πρωταθλήματα κάθε σαββατοκύριακο, αν μπορέσουν να δουλέψουν σωστά μαζί, να του μάθουν πως να παίρνει θέση, πως να πέφτει και όλα τα μυστικά της θέσης, τότε θα γίνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Θα βελτιώνεται στη συνέχεια, βέβαια αν τον είχα εγώ για μισό χρόνο και να δουλέψω μαζί του θα τον έκανα... βουνό! (σ.σ. γέλια)».
Πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: