Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σκανδαλώδης ο «αποκλεισμός» του Κάκου…!!

Είναι πλεονασμός να πούμε ότι η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και γενικότερα οι θεσμικοί φορείς στο ποδόσφαιρο, εφαρμόζουν τους κανονισμούς όπως θέλουν, όποτε θέλουν ή όποτε τους βολεύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίφημη «υποψηφιότητα» του Τάσου Κάκου για να διευθύνει το ντέρμπι των «αιωνίων». Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.
Σκανδαλώδης ο «αποκλεισμός» του Κάκου…
Η ΚΕΔ, επικαλούμενη την άποψη της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, απεφάνθη πως ο Κερκυραίος δεν έχει δικαίωμα να σφυρίξει στο παιχνίδι αυτό, γιατί ήταν –λέει- τέταρτος διαιτητής την προηγούμενη αγωνιστική στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο διαιτητής δεν έχει το δικαίωμα να οριστεί ξανά την επόμενη αγωνιστική σε παιχνίδι μίας εκ των δύο ομάδων που σφύριξε (ή ήταν τέταρτος) την προηγούμενη. Ο κανονισμός βέβαια δεν είναι σαφής: αν ήσουν την προηγούμενη τέταρτος διαιτητής, την επόμενη δεν μπορεί να οριστείς μόνο ως τέταρτος, ή ακόμη και ως πρώτος; Η νομική υπηρεσία λέει πως δεν μπορεί να οριστεί ούτε ως τέταρτος ούτε ως πρώτος…
Αν είναι έτσι, πρέπει ο Κύρος Βασάρας είτε να είχε ήδη παραιτηθεί, είτε η ΕΠΟ να του «πάρει το κεφάλι» άμεσα! Διότι το να οριστεί κάποιος διαιτητής ως τέταρτος και την επόμενη να οριστεί στην ίδια ομάδα ως πρώτος (ή το αντίθετο), έχει ήδη γίνει στο πρωτάθλημα δέκα φορές! Καλά διαβάσατε: δέκα φορές! Άρα τόσο καιρό, ο Βασάρας παρανομούσε!
Αν δεν είναι έτσι, δηλαδή ο Κάκος μπορούσε να σφυρίξει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μιας και στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ήταν τέταρτος και όχι πρώτος, τότε το να μην είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για το ντέρμπι των «αιωνίων» προκαλεί πολλά ερωτηματικά: Γιατί η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τον απέκλεισαν; Και στο κάτω-κάτω, ακόμη και να ισχύει η ερμηνεία της νομικής υπηρεσίας, γιατί θυμήθηκαν να εφαρμόσουν τώρα έναν –έτσι κι αλλιώς- ασαφή κανονισμό;
Η πρακτική της ΚΕΔ εδώ και τόσο καιρό, λοιπόν, έδειχνε ότι δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας ορισμού του τέταρτου διαιτητή ως πρώτου σε αγώνα της ίδιας ομάδας την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Τώρα ξαφνικά… «αποκαλύφθηκε» ότι υπάρχει κώλυμα.
Φαίνεται ότι κάποιοι στο ποδόσφαιρο επιμένουν να μην καταλαβαίνουν πως η καχυποψία του Έλληνα φιλάθλου, όχι απλώς εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά με τις εξελίξεις του καλοκαιριού έχει πλέον γιγαντωθεί.
Όταν διαβάζει στις εφημερίδες κόκκινων αποχρώσεων (που δεν τα βγάζουν από το κεφάλι τους, οι… κύκλοι τα διαρρέουν) ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει Κάκο και Τριτσώνη και αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός να διαρρέει μέσω του «πράσινου» Τύπου ότι δεν θέλει τον Γιάχο, καταλαβαίνει βλέποντας την τελική επιλογή (αλλά και τους «αποκλεισμούς») ότι παίζονται παιχνίδια. Ότι οι διαιτητές ορίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες των ομάδων. Ότι με τη στοχοποίηση διαιτητών δια του Τύπου, οι ομάδες πετυχαίνουν τους σκοπούς τους.
Απαράδεκτο, λοιπόν, αυτό που έγινε με τον Κάκο και γενικότερα με τους χειρισμούς των ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία. Και να τονίσω ότι το θέμα μας είναι οι χειρισμοί και όχι ο Κάκος! Δεν λέμε ότι αυτός έπρεπε σώνει και καλά να σφυρίξει στο ντέρμπι ούτε ότι είναι ο κορυφαίος. Αυτή η επισήμανση είναι για να μην μας πουν και διαφημιστές του Κερκυραίου εκείνοι που… διαφημίζουν σχεδόν όλον τον πίνακα των μετρίων και ανίκανων διαιτητών…
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: