Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Θύμισε Τζέκιλ και Χάιντ...!!

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, όντας πολύ κακή στο πρώτο ημιχρόνο, αλλά... μεταμορφωμένη στο δεύτερο! Λυμπερόπουλος (13') και Λεονάρντο (65') τα γκολ της Ένωσης.

Θύμισε Τζέκιλ και Χάιντ...
Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά το ματς, με τον Αστέρα να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να βγάζει περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν όμως τυχεροί γιατί στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ! Στο 13' ο Λεονάρντο εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπέλεκ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λυμπερόπουλος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0!
Από εκεί και πέρα υπήρξε ένας επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων! Οι Αρκάδες έκλεισαν την ΑΕΚ στα καρέ της, την έπαιξαν κοινώς... μονότερμα. Είχαν μάλιστα αρκετές καλές στιγμές αλλά καθόλου τύχη αφού σε καμιά ευκαιρία δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Με εξαίρεση τη φάση του 41' βέβαια που ο Ράγιος σκόραρε αλλά με το χέρι. Ο Βοσκάκης είδε την παράβαση δεν μέτρησε το γκολ και “κιτρίνισε” τον παίκτη του Αστέρα. Έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ της Ένωσης.
Στην επανάληψη η εικόνα των γηπεδούχων ήταν πολύ καλύτερη! Έγιναν και κάποιες αλλαγές με τον Γεωργέα και τον Ρίκκα να παίρνουν τις θέσεις των Καράμπελα και Μπέλεκ. Συν τοις άλλοις, το 4-1-2-3 άλλαξε σε 4-2-3-1. Ο Ρίκκα έπαιξε κόφτης δίπλα στον Μάκο, ο Καφές προωθήθηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ, ο Κάρλος μετατοπίστηκε στα δεξιά και ο Λυμπερόπουλος ήταν ο μονασικός φουνταριστός.
Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ήταν αισθητά βελτιωμένοι, αφού δεν έδωσαν κανένα χώρο στους παίκτες του Αστέρα να κάνουν παιχνίδι, ενώ δημιούργησαν και περισσότερες φάσεις στην εστία του Χακόμπο! Στο 57' μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Αλβάρες στον Καφέ, αφού ο παίκτης των Αρκάδων γκρέμισε τον μέσο της Ένωσης την ώρα που πήγαινε να πλασάρει στην κενή εστία. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε πάντως να έρθει για την ΑΕΚ με τον φορμαρισμένο Λεονάρντο να γράφει το 2-0 στο 65'.
90'+3' Λήξη αγώνα!
90'+1' Σουτ του Λύμπε άουτ.
89' Τρομερή χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Δέλλα να διώχνει προ της κενής εστίας!
87' Σουτ του Ρίκκα άουτ.
80' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Σιαλμάς πήρε τη θέση του Κάρλος
79' Δοκάρι ο Μπρέσκα!
76' Αλλαγή για τον Αστέρα: Ο Μπακασέτας αντί του Ουσέρο.
74' Σουτ του Ουσέρο άουτ.
67' Σουτ του Περόνε άουτ.
65' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από σέντρα του Κάρλος, ο Τσαμπούρης δεν μπόρεσε να κόψει με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.
59' Ευκαιρία με τον Μανωλά ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε 2-3 αντιπάλους από τον άξονα όμως πριν βρεθεί τετ α τετ με τον Χάκομπο, ανακόπηκε από τον Μπαρτολίνι καθαρά.
58' Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο για διαμαρτυρία.
57' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος, έδωσε στον Κάρλος, εκείνος στον Καφέ που απέτυχε σε κενό τέρμα να πλασάρει. Το ριπλέι όμως έδειξε ότι ο Αλβάρες "γκρέμισε" τον Καφέ. Πεντακάθαρο πέναλτι το οποίο δεν είδε ο Βοσκάκης.
56' Αλλαγή για τον Αστέρα: Ο Περόνε αντί του Χούλι.
56' Ωραία στιγμή για την ΑΕΚ, ο Λυμπερόπουλος έσπασε την μπάλα στον Κάρλος, αυτός έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Αστέρα.
52' Ωραίο 1-2 του Λύμπε με τον Κάρλος, ο Ισπανός σούταρε αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
-Αλλαγές για την ΑΕΚ: Ο Γεωργέας παίρνει τη θέση του Καράμπελα και ο Ρίκκα του Μπέλεκ.
45' Λήξη ημιχρόνου.
41' Κίτρινη κάρτα στον Ραγιος.
41' Ο Ράγιος πετυχαίνει γκολ, αλλά ο Βοσκάκης το ακύρωσε αφού ο παίκτης του Αστέρα μιμήθηκε τον Μαραντόνα... Δηλαδή; Έστειλε την μπάλα με το χέρι στα δίχτυα και μετά πανηγυρίζε λες και είχε σκοράρει στην Μπαρτσελόνα.
40' Σουτ του Φορμίκα ο Αραμπατζής μπλόκαρε την μπάλα.
38' Κίτρινη στον Φορμίκα
32' Ωραία εναλλαγή του Κάρλος με τον Λυμπερόπουλο με τους παίκτες της ΑΕΚ να φωνάζουν για πέναλτι στον Βοσκάκη σε ανατροπή του Ισπανού.
27' Φοβερό σουτ του Ράγιος από μακρυά αλλά ο Αραμπατζής έδιωξε υπό πίεση σε κόρνερ. Ο Παίκτης του Αστέρα των είδε εκτός θέσης και θέλησε να τον κρεμάσει.
22' Τρίτη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μάρτινς πέρασε πολύ ωραία πάσα στον Μπρέσκα, ο Δέλλας τον κυνήγησε και ο Σλοβάκος τελείωσε τη φάση άουτ όντας τετ α τετ με τον Αραμπατζή!
20' Κεφαλιά του Μπαρτολίνι άουτ.
17' Μεγάλη φάση για τον Αστέρα, με τον Χούλι να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Αραμπατζή, να τον περνάει, όμως να πλασάρει άουτ στην κενή εστία από πλάγια!
13' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, ο Μπέλεκ πήρε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Λυμπερόπουλος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. 1-0
6' Χλιαρό σουτ του Κάρλος εκτός περιοχής, ο Χακόμπο μπλόκαρε εύκολα!
5' Κεφαλιά του Αλβάρες άουτ.
5' Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά.
4' Πρώτο σουτ στο παιχνίδι από πλευράς Αστέρα. Ο Μπρέσκα έπιασε το σουτ με τον Αραμπατζή να μπλοκάρει.
1' Έναρξη αγώνα.
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Χακόμπο, Φορμίκα, Μάρτινς, Τσαμπούρης, Ουσέρο, Ρούμπεν, Μπαρτολίνι, Αλβάρεζε, Κωστούλας, Μπρέσκα, Βιθέντε

Δεν υπάρχουν σχόλια: