Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ντέρμπι αλήθειας για τους «αιώνιους»

Κατά βάθος ο Βαλβέρδε ξέρει ότι αν δεν νικήσει σήμερα τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι και φέρει ένα ακόμη άσχημο αποτέλεσμα την Τετάρτη που μας έρχεται με τη Μαρσέιγ, δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος στη συνέχεια. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Ντέρμπι αλήθειας για τους «αιώνιους»
Είναι τέτοιο το κλίμα στον Ολυμπιακό, και τώρα και πάντοτε, που δεν αφήνει στην πραγματικότητα κανέναν προπονητή να δουλέψει με την ησυχία του, αν δεν νικάει συνέχεια, και κυρίως αν κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα.
ΜΙΛΑΜΕ για νοοτροπία που άφησε κληρονομιά ο Κόκκαλης, θέλει τον Ολυμπιακό να μη δέχεται ότι μπορεί έστω και για μια χρονιά να τερματίσει άλλη ομάδα πρώτη και κυνηγάει τώρα τον Μαρινάκη, ο οποίος έχει ακόμη ένα λόγο να ζητάει οπωσδήποτε και τον εφετινό τίτλο: ξέρει πως αν δεν εξασφαλίσει την είσοδο και τη συμμετοχή τους ομίλους του Champions League, με τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί, ο προυπολογισμός της επόμενης χρονιάς θα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα -όπως έγινε, να προσθέσω εγώ, με τον εφετινό εκτός Ευρώπης Παναθηναϊκό. Κι αυτό τον... τρελαίνει.
ΑΠΟ την άλλη, ο Φερέιρα ψάχνει μ' ένα καλό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη τη συνέχεια και τη συνέπεια των καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων που έφερε μέχρι τώρα. Ξέρει ότι πρέπει να πείθει από Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο, ότι όλο αυτό που έφτιαξε και δείχνει η ομάδα δεν είναι αποτέλεσμα τύχης ούτε έχει ημερομηνία λήξης.
ΒΕΒΑΙΑ, ο Παναθηναϊκός στην πραγματικότητα δεν έχει να χάσει και πολλά πράγματα. Ούτε για πρωτάθλημα ξεκίνησε ούτε διεκδικούσε κάτι από την αρχή. Απλά του βγήκαν στην πορεία οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, πέρασε στην κορυφή και βρίσκεται τώρα στη φάση που περιμένει εκτός από την καλή συνέχεια και την είσοδο του πρίγκιπα, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει από τον Ιανουάριο επίπεδο και θα περάσει φανερά μπροστά από τον Ολυμπιακό.
ΤΟ συν που έχει, κατεβαίνοντας σήμερα στο Καραϊσκάκη, είναι ο αέρας του καλύτερου αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ο αδιόρατος φόβος (δεν ξέρω στους παίκτες, αλλά σίγουρα) στους οπαδούς του Ολυμπιακού, μην τυχόν και κατεβεί ο Λέτο και τους κάνει ζημιά.
ΟΜΩΣ, ρόλο θα παίξει και η πραγματικότητα που λέει ότι κάθε φορά που η πράσινη ομάδα πάει να παίξει με τουπέ, χάνει τ' αβγά και τα καλάθια. Να θυμίσω ότι το «ντροπιαστικό» 4-1 του Κυπέλλου στη Λεωφόρο ήρθε ύστερα από το 1-1 στο ΟΑΚΑ (έδρα τότε του Ολυμπιακού), με τον Λυμπερόπουλο να έχει βάλει το γκολ και να δείχνει τη φανέλα του στην εχθρική εξέδρα, για να πάρει μετά την ίδια απάντηση από τον Γεωργάτο και τους άλλους, μόλις πέτυχαν το τρίτο τους γκολ και εξασφάλισαν τον θρίαμβό τους. Οπως και η άλλη περίπτωση, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει 1-1 σε ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για εκτός έδρας νίκη, και να ξαναγυρίζει μετά από τρεις μέρες σεινάμενος - κουνάμενος και να τρώει 4-0 από τον Ολυμπιακό στο ματς του Κυπέλλου.
ΟΠΩΣ και να 'χει, θα είναι ένα ντέρμπι αλήθειας, ανεξάρτητα από το ποιος θα φύγει κερδισμένος...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: