Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Άλλαξαν οι εισαγγελείς του "κασέτα-gate και των στημένων!!

Παρελθόν από τις θέσεις τους αποτελούν οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που ξέσπασαν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Άλλαξαν οι εισαγγελείς του "κασέτα-gate και των στημένων!
Δηλαδή το «κασέτα-gate» που αφορούσε τους αγώνες Άρης-Παναθηναϊκός και Μακάμπι-Ολυμπιακός και το σκάνδαλο με τα στημένα ματς.
Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου που χειρίστηκε την υπόθεση του «κασέτα- gate» (άσκησε ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για εκβίαση του πρώην διαιτητή, Δαλούκα και παρέπεμψε στον εισαγγελέα, κ. Μπαξεβάνη την υπόθεση του Μακάμπι-Ολυμπιακός) έφυγε από την θέση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Αθηνών τον περασμένο Σεπτέμβριο και με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και πλέον βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαβρύτων.
Στην θέση του, από τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν τοποθετηθεί δύο νέοι αθλητικοί εισαγγελείς Αθηνών. Ο Χαράλαμπος Λακαφώσης που ήρθε από την Εισαγγελία Ευρυτανίας και ο Αριστείδης Κορέας, ο οποίος έχει ασχοληθεί και πρόσφατα με καταγγελίες που του έχουν γίνει για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Ωστόσο, αλλαγές υπήρξαν και στην κορυφή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αφού η προϊσταμένη, Ελένη Ράικου προήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η κυρία Ράϊκου ήταν αυτή που είχε δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα εισαγγελέων για να ασχοληθούν με το οικονομικό έγκλημα. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν η Πόπη Παπανδρέου που ασχολήθηκε με την υπόθεση στημένων αγώνων αλλά και ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: