Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Με το βλέμμα στα πλέι οφ!!

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος "στέλνει" το ενδιαφέρον στο μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
Με το βλέμμα στα πλέι οφ
Σαν μια αγγαρεία που άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ περιμένουν πως και πως να ολοκληρωθεί αντιμετωπίζει ο "Δικέφαλος" τα τελευταία του ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δώσει κάποιος, όχι τόσο για τα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά για την εικόνα του ΠΑΟΚ, είναι πως τώρα βγαίνει η κούραση στους παίκτες και μοιάζουν σα να πάτησαν φρένο πριν την τελική αντεπίθεση στα πλέι οφ.
Πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι εμφανίσεις του "Δικεφάλου" στην ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο, όπου έκανε μόλις 1 τελική προσπάθεια και στο παιχνίδι με τον Αστέρας Τρίπολης, όπου δέχθηκε τρία γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά;
Μεταπτώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος
Οι διαφορές στην απόδοση του "Δικεφάλου" φέτος είναι μεγάλες από παιχνίδι σε παιχνίδι και μάλιστα σε ματς που χρονικά δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους. Ενα αρνητικό στοιχείο που ο ΠΑΟΚ είναι αλήθεια ότι δεν το εμφάνιζε το διάστημα που στον πάγκο του είχε τον Φερνάντο Σάντος. Τότε ήξερες περίπου πριν ξεκινήσει το ματς τι ΠΑΟΚ θα δεις, και ήξερες, επίσης, πως αποκλείεται να παραβιαστεί η εστία του εύκολα. Σημειώνεται, βέβαια, πως ο Πορτογάλος είχε στα χέρια του πιο έμπειρο υλικό.
Καταστροφικά τα δύο πρόσωπα στα πλέι οφ
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος υπάρχει το περιθώριο ένα στραβό αποτέλεσμα ή ένα λάθος να διορθωθεί στην πορεία, στα πλέι οφ μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Δηλαδή, αν για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και την επόμενη αγωνιστική ηττηθεί από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ακολουθεί παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είναι δύσκολο -όχι ακατόρθωτο- να διορθώσει την γκέλα του.
"Σαν ΠΑΟΚ πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά"
"Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς (σ.σ. με τον Ατρόμητο) ήταν καλός ο βαθμός, αν και σαν ΠΑΟΚ πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά και να κυνηγάμε πιο πολύ το αποτέλεσμα". Αυτή την δήλωση έκανε ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά το ματς στο Περιστέρι και ίσως τελικά το κλειδί για επιτυχία στα πλέι οφ να βρίσκεται στην επιθετικότητα που θα δείξει ο "Δικέφαλος" στα έξι παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος.
Και το λέμε αυτό γιατί αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω την φετινή σεζόν θα δούμε πως ο ΠΑΟΚ στις μεγάλες νίκες που πέτυχε -ανεξαρτήτως αντιπάλου- δεν κλείστηκε πίσω και κυνήγησε από το πρώτο λεπτό την επιτυχία. Δεν φοβήθηκε, μεταξύ άλλων, κόντρα στην Τότεναμ (1-2) και δικαιώθηκε, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη με την ΑΕΚ δύο φορές (3-0 στην Τούμπα και 0-2 στο ΟΑΚΑ) και μια φορά όταν βρέθηκε εκτός έδρας αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό (0-2).
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: