Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το μαγικό επτά της Γιουνάιτεντ (video)


Το μαγικό επτά της Γιουνάιτεντ (video)
Στις 10 Απριλίου του 2007, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Ρόμα στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η επίσκεψη ωστόσο  των «τζιαλορόσι» στο «Θέατρο των ονείρων», αποδείχθηκε σκέτος εφιάλτης.
Η αντίσταση της  ομάδας του Σπαλέτι άντεξε μόλις ένα δεκάλεπτο,  καθώς  οι Άγγλοι  ήταν αποφασισμένοι  για μια  μεγάλη παράσταση . Ωστόσο  ούτε ο πιο αισιόδοξος  δεν είχε προβλέψει τι θα επακολουθούσε.

carrickG.jpg     

Στο 10΄ ο Κάρικ σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ.  Είδε τον Ντόνι εκτός τέρματος και επιχείρησε σκαφτό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του τέρματος των Ιταλών.   Στο 7΄ο Γκιγκς με μπαλιά έβγαλε  τον Σμιθ φάτσα με το τέρμα της Ρόμα, και εκείνος με ιδανικό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0. Δύο  λεπτά αργότερα ο Γκιγκς από τα δεξιά   έβγαλε πάσα ακριβείας στον επερχόμενο Ρούνεϊ  που μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-0.  Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματοποίησε μια  ξέφρενη κούρσα έφτασε δεξιά από τη μεγάλη περιοχή της Ρόμα και σούταρε σημειώνοντας  ένα  ακόμα γκολ  για τους  «κόκκινους διαβόλους».

SmithE-(1).jpg


Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όχι μόνο δεν κατέβασαν ρυθμό αλλά συνέχισαν να διασύρουν τους Ρωμαίους.  Με σέντρα  του Γκίγκς από τα αριστερά η μπάλα θα φτάσει στον Κριστιάνο Ρονάλντο που από το ύψος του πέναλτι θα στείλει τη μπάλα για μια ακόμα φορά στα δίχτυα του Ντόνι γράφοντας το 5-0 υπέρ της Μάντσεστερ. Τα  6-0 για τους γηπεδούχους έκανε ο    Κάρικ στο 60΄ , ενώ ο Εβρά  με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πέτυχε το έβδομο και τελευταίο γκολ για την ομάδα του.



AlexanderDoniE.jpg

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι  ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 69΄. Η σέντρα του Τότι από τα δεξιά βρήκε τον Ντε Ρόσι που σκόραρε με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι.
Η Γιουνάιτεντ πήρε πέτυχε μια σπουδαία νίκη που την οδήγησε στα ημιτελικά και δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για την κατάκτηση του τροπαίου.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.Γ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντε Σαρ, Μπράουν, Ο’ Σει (52' Εβρά), Χάιντσε, Φέρντιναντ, Κ. Ρονάλντο, Κάρικ (73' Ρίτσαρντσον), Φλέτσερ, Γκιγκς (61' Σόλσκιερ), Ρούνει, Σμιθ

ΡΟΜΑ (Λουίτζι Σπαλέτι): Ντόνι, Πανούτσι, Γουίλεμσον (88' Ρόσι), Μεξές, Πιζάρο, Τότι, Βούτσινιτς, Κίβου, Ντε Ρόσι (86' Φατί), Μαντσίνι (90' Τσούκα), Κασέτι

Κίτρινες: Σμιθ, Φέρντιναντ / Κασέτι, Μεξές
Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)
Βοηθοί διαιτητή: Ρόμαν Σλίσκο (Σλοβακία) / Μάρτιν Μπάλκο (Σλοβακία)






πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: