Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Χαμηλώνουμε από τώρα τον πήχη για του χρόνου

Ας «κουρέψουμε» κι εμείς τις απαιτήσεις μας. Καλό θα μας κάνει. Ας χαμηλώσουμε από τώρα τον πήχη για να μην τρέφουμε αυταπάτες. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.

Χαμηλώνουμε από τώρα τον πήχη για του χρόνου
Κι ας αποδεχθούμε ότι το προσεχές πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ίσως και τα μεθεπόμενα, θα είναι φτωχό σε θέαμα και σε συγκινήσεις.
Ο Ολυμπιακός του χρόνου δεν θα έχει αντίπαλο. Κανέναν. Ούτε καν τον… κακό του εαυτό. Ακόμα κι αυτόν θα μπορεί να τον υπερνικά.Κι αν εμείς αποδεχθούμε το… μνημόνιο του ποδοσφαιρικού θεάματος, οι ΠΑΕ, οι οποίες έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή, καλούνται να λάβουν τα μέτρα τους, πριν να είναι πολύ αργά.
Κι εκείνες που έχουν μπει στα μαύρα τα κατάστιχα της ΕΠΟ δεν είναι και λίγες. Σύμφωνα με τους αισιόδοξους είναι τουλάχιστον επτά οι παρανομούσες ΠΑΕ, σύμφωνα με τους απαισιόδοξους, ίσως και να φτάσουν τις δέκα. Και σ΄ αυτές υπάρχουν και ΠΑΕ που δεν σου… γεμίζουν το μάτι. Που έδειχναν νοικοκυρεμένες, όμως και διπλά συμβόλαια παιχτών είχαν συντάξει, προκειμένου να γλιτώνουν εισφορές στο ΙΚΑ και στην Εφορία, και τις λοβιτούρες τους τις έκαναν.
Ομως, ακόμα και τώρα, που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων, η οποία προβλέπει απόκτηση παιχτών ηλικίας μέχρι 22 ετών και αποκλειστικά Ελλήνων, απαγόρευση ανανέωσης συμβολαίων σε ποδοσφαιριστές που έχουν υπερβεί το 22ο έτος της ηλικίας τους, εκείνοι αισιοδοξούν ότι και πάλι κάποιο «παραθυράκι» θα βρεθεί ώστε να περάσει περισσότερο φως κι ελπίδα.
Γιατί έτσι (τους) έχουν μάθει.Γιατί έτσι έχουν μάθει και οι διοικούντες την ΕΠΟ τους Ομοσπονδιακούς προπονητές: να μην τους χαλούν χατίρι. Και σε περίοδο που σχεδόν όλοι οι Ελληνες υποφέρουν, μη αντέχοντας τον ζυγό της… Μέρκελ και του Σόιμπλε, η πλειοψηφία των διοικούντων την Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει αύξηση της τάξης του 45% στον Φερνάντο Σάντος.
Ουδείς αντιλέγει ότι είναι πετυχημένος προπονητής και αξιόλογος άνθρωπος. Ομως μία τέτοια αύξηση αποτελεί πρόκληση. Και το επιχείρημα του προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου ότι «του δώσαμε αύξηση γιατί η ΟΥΕΦΑ θα μας επιχορηγήσει με 8 εκατ. ευρώ για την πρόκριση της Εθνικής στο Euro 2012», δείχνει έωλο μπροστά στην αναιτιολόγητα τόσο υψηλή αύξηση των αποδοχών του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος, όπως και το εθνικό μας συγκρότημα, για να μην κρυβόμαστε, καρπώνεται τις επιτυχίες του Οτο Ρεχάγκελ.
Επί των ημερών του η Εθνική μας ομάδας προβιβάστηκε στις κορυφαίες θέσεις της ΟΥΕΦΑ και ακόμα εξαργυρώνει – με ευνοϊκές κληρώσεις - εκείνες τις επιτυχίες.Και καλά θα κάνουμε να σταθούμε και σε μία άλλη Εθνική ομάδα, εκείνη του πόλο, η οποία συνεχίζει να κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για 9η συναπτή φορά (από το 1980) θα δηλώσει παρούσα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός και για 14η φορά συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Χίλια «μπράβο» τής αξίζουν…
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: