Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κόντης: «Αντικανονική η διακοπή»!

Κόντης: «Αντικανονική η διακοπή»!
Όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διακοπή του χθεσινού αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης θα κινήσει η «κίτρινη» ΠΑΕ, όπως δήλωσε ο Γιάννης Κόντης στο επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου.

«Σύμφωνα με το άρθρο 23, θα κάνουμε ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα γιατί αν πάμε με το φύλλο αγώνα πάμε για τιμωρία», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής των Θεσσαλονικέων.

«Από τον Άρη δεν δικαιούται κανείς να κάνει μήνυση γιατί αυτό επιφέρει κυρώσεις», η απάντησή του στο ενδεχόμενο να κατατεθεί μήνυση σε βάρος της κ. Κουρομπύλια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη στον «ΑΡΗΣ FM»

Για τη διακοπή του χθεσινού αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης

«Στο φύλλο αγώνα έχει γραφτεί τραυματισμός και ψυχολογικοί λόγοι. Δυστυχώς στο φύλλο αγώνα αν ένας διαιτητής γράψει ότι επήλθε θάνατος τότε κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει για παράδειγμα. Σύμφωνα με το άρθρο 23, θα κάνουμε ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα γιατί αν πάμε με το φύλλο αγώνα πάμε για τιμωρία.

Τώρα οτιδήποτε άλλο δεν ενδιαφέρει τους δικαστές. Το ψυχολογικό ο Τριτσώνης το έβαλε για να ενισχύσει την ιατρική γνωμάτευση. Δυστυχώς αυτά είναι τα σημεία των καιρών.

Είναι ο μοναδικός τομέας που η αθλητική δικαιοσύνη επιβάλλει ποινές άμεσα κι εξοντώνει ομάδες κλπ. Έχουμε δει κατά καιρούς να καίγονται ποδοσφαιριστές, μπουκάλια γυάλινα να χτυπούν ποδοσφαιριστές, καρέκλα να πέφτει σε επόπτη πρόσφατα και να τραυματίζει σοβαρά επόπτη και η ομάδα δεν τιμωρήθηκε απλά έχασε το παιχνίδι.

Βλέπουμε ότι οι διαιτητές θέλουν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και είμαι περίεργος να δω αν σε άλλα παιχνίδια με ένα πλαστικό κυπελλάκι θα διακόπτονται παιχνίδια. Τότε σίγουρα του χρόνου δε θα υπάρχει πρωτάθλημα γιατί οι ποινές διπλασιάζονται και τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά
»

Για το αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει μήνυση κατά της κ. Κουρομπύλια

«Από τον Άρη δεν δικαιούται κανείς να κάνει μήνυση γιατί αυτό επιφέρει κυρώσεις. Η αντίδραση του Τριτσώνη να διακόψει τον αγώνα όταν τρέχαμε όλοι να εκκενώσουμε την εξέδρα ήταν κυνικότατη, θεωρώ ότι είναι κοροϊδία. Εγώ προσωπικά εχθές πίστεψα ότι ο κόσμος θα πολιορκούσε τα αποδυτήρια και δε θα έφευγαν οι διαιτητές.

Κι, όμως, ο κόσμος έδειξε ωριμότητα και δεν έγινε τίποτα. Βλέπεται ότι δεν το σκέφτηκε έτσι ο κόσμος, και παρ’ όλα αυτά έφυγε και δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο και είναι άξιοι θαυμασμού για την ψυχραιμία που έδειξαν με τα όσα έγιναν εχθές. Αν ακούσετε το κλίμα στα ραδιόφωνα της Αθήνας θα νομίσετε ότι εγκλιμάτισε ο κόσμος του Άρη κι ότι εκτρέφουμε εγκληματίες.

Κάποτε είχα καλή γνώμη για τις γυναίκες διαιτητές, ωστόσο αν έχουν ψυχολογικό πρόβλημα τότε κακώς βρίσκονται στο ποδόσφαιρο και καλό θα ήταν να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Ο κ. Τριτσώνης έδειξε την αντιπάθειά του προς τον Άρη και να σας θυμίσω και το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τα Γιάννενα. Σε κάθε αγώνα με τον Τριτσώνη έχουμε αντιμετωπίσει πολύ κακές διαιτησίες
».

Για την αντιμετώπιση του Άρη από τις εκάστοτε διαιτησίες

«Όλοι αυτοί οι κομήτες που περνάνε από το ποδόσφαιρο παίζουν με συνειδήσεις, επενδύσεις με τα χρήματα του κόσμου και τον ίδιο τον κόσμο. Τον κοροϊδεύουν και τον απαξιώνουν, κάνουν τη ζημιά τους και τελικά δεν κερδίσει κανείς από αυτούς τους ανίκανους. Δεν δικαιολογείται σίγουρα η πράξη που έγινε από τον ηλίθιο που έριξε το μπουκάλι. Δε γίνεται όμως να τιμωρείται μια ΠΑΕ μόνο και μόνο επειδή ένας βρέθηκε και έκανε αυτήν την ενέργεια. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί τα δύο πέταλα δεν έκαναν το παραμικρό, αντίθετα έμειναν και τραγουδούσαν».

Για όσους κατακρίνουν τη διοίκηση

«Όσοι ξέρουν να προστατεύσουν την ομάδα τότε ας έρθουν να μας το πουν και να συνεχίσουν καλύτερα από μας γιατί ακούστηκαν πολλά για τη διοίκηση».

Για το γεγονός ότι δεν του επετράπη τηλεφωνική παρέμβαση στο συνδρομητικό κανάλι

«Τελικά οδηγούμε το ποδόσφαιρο στην καταστροφή. Νομίζω ότι έχουν το δικαίωμα να μη θέλουν να κάνουν παρεμβάσεις. Πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος αντίδρασης των παρουσιαστών επειδή δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις για τους διαιτητές».

Για τις συνέπειες της διακοπής

«Σίγουρα στους αγώνες χάνονται και χρήματα και καταλαβαίνεται ότι πλέον είναι δύσκολα τα πράγματα, καθώς αφαιρούνται χρήματα και από τον ΟΠΑΠ. Η διακοπή επιφέρει την ίδια ποινή για όλες τις πράξεις. Είτε ποδοπατηθεί ένας διαιτητής, είτε πεταχτεί μπουκάλι το πρόστιμο είναι το ίδιο. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει στον πειθαρχικό κώδικα και να μην εξομοιώνονται οι καταστάσεις».

Για το πώς πρέπει να κινηθεί η ΠΑΕ Άρης

«Για μένα προσωπικά, πρέπει να πατήσουμε στο ότι έγινε αντικανονική διακοπή του αγώνα. Κατά πόσο εφικτό είναι αυτό εξαρτάται από το πώς θα το εκτιμήσουν οι δικαστές. Πάντως πρέπει να εκτιμηθεί και η εν γένει παρουσία του κόσμου μετά. Καταδικάζουμε όλες τις ενέργειες του κάθε βλάκα που θα πετάξει είτε νερό, είτε καφέ, είτε χειροβομβίδα.

Δεν μπορούμε όμως να αστυνομεύουμε το γήπεδο για το τι θα γίνει και ο κόσμος να χτυπιέται με τον οποιονδήποτε για τέτοιου είδους ενέργειες. Εάν τιμωρείσαι για ένα πέταγμα ενός μπουκαλιού με μία αγωνιστική τότε την επόμενη άμα πέσει ένα κέρμα διπλασιάζεται και ούτω καθεξής. Οι ποινές διπλασιάζονται και μιλάμε για εξόντωση των ομάδων
».

Για το αγωνιστικό κομμάτι

«Μετά το χθεσινό δεν υπάρχει αγωνιστικό, σίγουρα ο στόχος είναι να κάνει δύο νίκες αλλά πρέπει πρώτα να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η ομάδα ήταν κατώτερη του αναμενομένου στο χθεσινό παιχνίδι, όμως οι παίκτες έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια κυρίως εξωαγωνιστικά καθώς υπήρχαν προβλήματα οικονομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: