Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το πλάνο Καράογλου για Χορτατζήδες

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο βουλευτής Θοδωρής Καράογλου και αναφέρθηκε στο θέμα των Χορτατζήδων και της Μίκρας.

Για την χθεσινή Γενική Συνέλευση και για την τροπολογία των Χορτατζήδων: «Δεν ήταν δυνατόν να είμαι σε όλη τη διαδικασία της συνέλευσης. Έκανα την τοποθέτηση και μετά αποχώρησα. Πριν από 15 ημέρες έκανα αίτηση για την τροπολογία για την έκταση των Χορτατζήδων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα. Ο χώρος ενδείκνυται και πήρε την άδεια για εμπορικές χρήσεις».

Για την ρύθμιση των χρεών στα Ερασιτεχνικά Σωματεία και ειδικότερα στον Ηρακλή: «Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο ότι πρέπει να γίνει άλλο ένα βήμα πριν από αυτό.Ο Ηρακλής αυτή τη στιγμή έχει πολλά χρέη. Από αυτά το ένα κομμάτι είναι τ0ο βασικό κεφαλαίο από κει και πέρα επαναφέρεται στα χρέη από τις προσαυξήσεις του αρχικού κεφαλαίου.

Αυτό που έχω δεσμευθεί είναι να προωθήσω στη βουλή ότι για να ερασιτεχνικά σωματεία παραγράφονται οι προσαυξήσεις, ενώ για το αρχικό κεφαλαίο η αποπληρωμή του να αναφέρεται μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι προσαυξήσεις κάνουν το ποσό δεκαπλάσιο του αρχικού. Αν μείνει έτσι η κατάσταση κανένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Οι διοικούντες στα ερασιτεχνικά σωματεία δεσμεύουν και την ίδια του την περιουσία. Αυτό κάνει πολλούς να επενδύσουν".

Για την έκταση της Μίκρας: «Αμέσως μετά τις εκλογές αυτό που θα κάνω πράξη θα είναι να τακτοποιηθεί το θέμα της Μίκρας. Το κράτος είχε παραχωρήσει στον Ηρακλή 35 στρέμματα και μαζί με τα 30 που είχε του τα παραχώρησε για 5 χρόνια για να κάνει γήπεδο. Αυτό δεν έγινε και εμείς λόγω της επενδυτικής στενότητας ζητούμε αλλά 5 χρόνια παράταση.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά είμαι αισιόδοξος. Ο Ηρακλής έχει ιστορία και ακίνητη περιουσία. Έτσι η ομάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.

Ο Ηρακλής είναι γωνιακό μαγαζί και γι? αυτό υπάρχουν προτάσεις. Επειδή όμως έχουμε καεί θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε ενδιαφέρον. Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον να κουβεντιάσει με τον κ. Παπαδόπουλο για το τι μέλλει γενέσθαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: