Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έριξε το μπαλάκι στη βοηθό

Ο πλέον σωστός και εύστοχος την Κυριακή στο "Βικελίδης" ήταν αυτός που έριξε το μπουκάλι στην Κουρομπύλια. Αριστα παίρνει στο σημάδι. Από κει και πέρα, αρχίζουν οι αστοχίες. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Έριξε το μπαλάκι στη βοηθό
Που είχαν προηγηθεί, μάλιστα, όταν ο εκφωνητής Γιώργος Λιώρης έλεγε για τον βοηθό που αποχωρεί από τη θέση του. Επρεπε να κάνει γκρο πλαν ο σκηνοθέτης για να πάρει χαμπάρι ότι πρόκειται για τη βοηθό. Τέλος πάντων.
Από κει και πέρα το μείζον θέμα για τους παράγοντες του Αρη και τους δημοσιογράφους ήταν το κατά πόσο μπορούσε να συνεχίσει η Κουρομπύλια. Ποιος τους είπε, όμως, ότι είναι θέμα δυνατότητας; Ελαφρού ή σοβαρού τραυματισμού. Ο διαιτητής δεν είναι ποδοσφαιριστής να συνεχίζει να παίζει με μπανταρισμένο κεφάλι. Απαξ και χτύπησες τον διαιτητή, άπαξ και τον προσέβαλες, παίρνει τα μπογαλάκια του και φεύγει.
Δεν είναι Γιώργος Νταλάρας ο διαιτητής, να τρώει τα γιαούρτια και να συνεχίζει να τραγουδάει «έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε» χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι ότι αναφέρεται στον εαυτό του. Αν, δηλαδή, ρίξουν ένα γιαούρτι σε διαιτητή, παράγοντες και δημοσιογράφοι θα λένε ότι κακώς διέκοψε το παιχνίδι; Ας πάνε να το πούνε στον αθλητικό δικαστή. Απαξ ο διαιτητής χτυπηθεί, ταπεινωθεί, προσβληθεί, οφείλει να σηκωθεί και να φύγει.
Αυτό επιβάλουν οι κανονισμοί. Θα μου πείτε τώρα γιατί δεν έφυγε ο διαιτητής πέρυσι στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Κύπελλο όταν έφαγε ο επόπτης ο Τρύφωνας το κέρμα στο κεφάλι; Σωστό. Ο διαιτητής όφειλε να διακόψει το ματς και να φύγει. Οπως όφειλε η ΕΠΟ να τον τιμωρήσει επειδή δεν το έκανε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, ότι δημιουργεί δεδικασμένο.
Ο Τριτσώνης λοιπόν όφειλε να είχε διακόψει αμέσως. Από μόνος του. Οχι να περιμένει να του το πει ύστερα από μία ώρα η βοηθός. Και διαβάζεις την άλλη μέρα στις εφημερίδες ότι «η Χρυσούλα Κουρομπύλια άφησε άναυδους τους πάντες αρνούμενη να συνεχίσει το ματς για ψυχολογικούς λόγους!». Κι ότι ο Τριτσώνης δεν διάβασε το φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που επίσης είχε διακοπεί!
Ποιος είπε όμως στους δημοσιογράφους ότι οι διαιτητές είναι υπάλληλοί τους; Κι είναι υποχρεωμένοι να τους διαβάζουν το φύλλο αγώνα. Πράγματι, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τους δημοσιογράφους που του αξίζουν. Που μένουν άναυδοι επειδή η βοηθός είπε ότι δεν συνεχίζει για ψυχολογικούς λόγους. Χαρακτηρίζοντας ως «αξιοσημείωτο και περίεργο γεγονός την αντίδραση της Κουρομπύλια, μετά την εκκένωση του γηπέδου!». Τους παράγοντες του Αρη μπορείς να τους καταλάβεις. Εχουν το κίνητρο και το δικαίωμα να υπερασπιστούν την ομάδα τους έστω και με υπερβολές.
Οι δημοσιογράφοι από πού κι ως πού θεωρούν ότι η βοηθός όφειλε να συνεχίσει το παιχνίδι; Επειδή δεν είχε βγάλει αίμα, δεν είχε σπάσει κανένα πλευρό; Κι αν οι δημοσιογράφοι βάζουνε πάνω απ' όλα την ομάδα που αγαπάνε και υπηρετούν, αυτός που θέλει ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο είναι ο Τριτσώνης. Αντί να πάρει αυτός ως διαιτητής και ως άνδρας την απόφαση να διακόψει το παιχνίδι ως όφειλε, έριξε το μπαλάκι στη βοηθό. Αυτά.
Η Φωφώ ξεπέρασε και τον Σαίξπηρ
ΑΝ η βοηθός, η Χρυσούλα Κουρομπύλια, ήταν το πρόσωπο της αγωνιστικής που πέρασε στο πρωτάθλημα, το πρόσωπο του Σαββατοκύριακου στην πολιτική ήταν η Φώφη Γεννηματά (φωτό). Ο συγγραφέας Σακεσπύρος είναι που έχει διατυπώσει το αγωνιώδες και αναπάντητο διά μέσου των αιώνων ερώτημα: «Να ζει κανείς ή να μη ζει;» Η Φώφη, ή το Φωφάκι, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, δεν έχει συγγραφικό έργο. Δεν έχει καν να επιδείξει ούτε πολιτικό. Ποιος έχει να θυμηθεί κάτι έστω ταπεινό και ασήμαντον από την πολιτική διαδρομή της; Κάτι που έχει κάνει. Εστω, που έχει πει. Τίποτα. Μηδέν.
Οπως έχει πει κάποιος είναι η ζωντανή απόδειξη ότι όλοι μπορούν να έχουν φιλοδοξίες και δικαίωμα στην επιτυχία σ' αυτήν τη ζωή. Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος ή ωραίος για να προοδεύσεις και να πας μπροστά. Κάποιες φορές αρκεί μόνο το επώνυμό σου. Οπως οι βασιλείς αφήνουν στα παιδιά τους τον θρόνο έτσι κι οι πολιτικοί αφήνουν τα δικά τους αξιώματα. Ετσι λοιπόν έχασε η Εθνική Τράπεζα τη Φώφη και την κέρδισε η πολιτική. Σαν εργαζόμενη δηλαδή γιατί τον μισθό της τον εισπράττει. Τι είπε λοιπόν η Φώφη όταν σε τηλεοπτική εκπομπή σκέφτηκε μεγαλόφωνα: «Εχει δικαίωμα αυτός ο τόπος να μην αξιοποιήσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο;». Εκεί, πράγματι, σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Το χτύπημα είναι τόσο ισχυρό, που δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης. Πράγματι. Η Φωφώ ξεπέρασε και τον Σαίξπηρ.
Εν ονόματι της εξουσίας είναι ικανοί να πουν και να κάνουν τα πάντα
Η προεκλογική περίοδος ωστόσο ξεκίνησε με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Αιγάλεω. Με παλμό και υψηλές παρουσίες. Απ' ό,τι διέκρινα η πλέον εξέχουσα προσωπικότητα που παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Ιορδάνης Αμπατζόγλου. Γνωστός και ως Τζόρνταν. Ο χορευτής του Γιώργου Ζαμπέτα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά πολιτικό σκέλος, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας. Τόνισε για ποιους λόγους δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ:
«Αυτοί βάζουν φόρους, ενώ εμείς, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα εφαρμόσουμε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15%». Και δεν έπεσε το κλειστό γήπεδο να τον πλακώσει. Ούτε κανένα γιαούρτι, όπως στον Γιώργο Νταλάρα. Ο κόσμος από κάτω χειροκρόταγε. Οταν έχει υπογράψει το μνημόνιο με χέρια και με πόδια, έχει το θράσος να λέει για μείωση της φορολογίας στο 15%. Κι από πού θα βρει λεφτά για να πληρώνει τη Λαγκάρντ και τη Μέρκελ; Για τόσο ξετσίπωτους ψεύτες πρόκειται. Εν ονόματι της εξουσίας είναι ικανοί να πουν και να κάνουν τα πάντα.
Προπονητή, πάντως, για να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται. -Observer
Ερώτηση: Ποιος στον ΟΠΑΠ παίρνει το βραβείο ανοιχτής παλάμης για το Δόξα-Εργοτέλης που δεν βάλανε στο κουπόνι;
Πηγή: goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: