Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στη Λισαβόνα κυκλοφορούν μόνο «λιοντάρια»


Στη Λισαβόνα κυκλοφορούν μόνο «λιοντάρια»
Την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο ματς θυμήθηκε να «ξυπνήσει» η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» νίκησαν με 1-0 την Μπενφίκα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο μεγάλο ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας που ολοκλήρωσε την 26η αγωνιστική της Superliga και βρέθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, δυο πόντους πάνω από την πέμπτη Μαρίτιμο, που έχασε το Σάββατο από τη Νασιονάλ.

Βέβαια, οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στο Europa League, όμως πήραν μια νίκη γοήτρου κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο, με τους «αετούς» να μένουν τέσσερις πόντους πλέον πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο στη δεύτερη θέση και να αρχίζουν να βλέπουν «χλωμό» το να κατακτήσουν τον φετινό τίτλο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου.

Πάντως, οι παίκτες του Σα Πίντο εκμεταλλεύτηκαν την αρχική τους υπεροχή και κατάφεραν να σκοράρουν με το πέναλτι του Φαν Φολσβίνκελ στο 18’. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην εστία του Ρουί Πατρίσιο, μένοντας και με δέκα παίκτες στο 91’, λόγω της αποβολής του Λουιζάο.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Ξαντάο, Πόλγκα, Ινσούα, Φερνάντεζ, Ελίας, Σάαρς (65’ Καρρίκο), Ιζμαϊλοφ, Φαν Φολσβίνκελ (73’ Ρούμπιο), Καπέλ (89’ Καρίγιο)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Μοράες, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Εμερσον, Χάβι Γκαρθία (62’ Νέλσον Ολιβέιρα), Μπρούνο Σέζαρ, Βίτσελ, Γκαϊτάν (73’ Νολίτο), Ροντρίγκο (46’ Ντιαλό), Καρντόζο

Δεν υπάρχουν σχόλια: