Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ευρωπαίος κατά το ήμισυ!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μέταλιστ.
«Ποιο γκαντέμης… πεθαίνεις» θα ήταν ο τίτλος του σημερινού σχολίου, αν… Αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να φθάσει και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μέταλιστ, στα επίπεδα απόδοσης που είχε στο πρώτα 45΄. Αν… Είναι αλήθεια ότι η τύχη δεν ήταν σύμμαχος του Δικεφάλου στην άδεια Τούμπα. Μπορώ να πω ότι η ομάδα με την εικόνα που παρουσίασε στο α΄ μέρος δικαιούταν να σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές.
Αντ΄ αυτού στη μια και μοναδική υποψία φάσης που δημιούργησαν οι Ουκρανοί κέρδισαν πέναλτι από την άστοχη ενέργεια του Βίτορ να απλώσει το χέρι του μέσα στην περιοχή, δίνοντας στη συνέχεια την ευκαιρία στον Ντέβιτς να ανοίξει το σκορ από τα 11 μέτρα. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.
Ο Στέφενς παρουσίασε μια ομάδα άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, με απόλυτη πειθαρχία στις κινήσεις των παικτών της, αποφασιστικότητα, και συντηρητική αλλά όχι αμυντική διάθεση. Το αποτέλεσμα ήταν ο Δικέφαλος να κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή να επιβάλει ρυθμό και να δημιουργήσει τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες για γκολ που πέταξαν κυριολεκτικά στον κάδο των… σκουπιδιών κατά σειρά οι Λούκας, Γεωργιάδης και Αθανασιάδης.
Η αδυναμία στο σκοράρισμα ήταν και το μοναδικό μελανό σημείο για τον Δικέφαλο στο α΄ ημίχρονο. Χωρίς ίχνος υπερβολής ο ΠΑΟΚ σε όλα τα υπόλοιπα πήρε άριστα με την απόδοση της. Σωστή ανάπτυξη και γρήγορες επεμβάσεις από το σύνολο των παικτών ανασταλτικά με κορυφαίους τους Τζιόλη, Κίτσιου, Λίνο, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την απόδοση των γηπεδούχων που θεωρώ ότι ικανοποίησαν με την απόδοση τους και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο της ομάδας.
Από τη στιγμή που ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή του απόδοση και το γεγονός ότι οι Ουκρανοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου… πετούσαν αετό, το πουλάκι… πέταξε!
Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν ανάλογη η εικόνα και στην επανάληψη. Το γκολ – σοκ (για τα μέχρι τότε δεδομένα του αγώνα) που πέτυχαν οι Ουκρανοί, η έλλειψη του παίκτη ηγέτη που θα αναλάμβανε να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους σε μια γενική αντεπίθεση (που ήταν απαραίτητη αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ) και η ποιότητα των παικτών της Μέταλιστ δεν αφήνουν περιθώρια στον Δικέφαλο να ελπίζει σε πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού.
Το τελικό 0-2 είναι σκορ που μόνο με θαύμα μπορεί να ανατραπεί στο Χάρκοβο και θαύματα –σε τέτοιο επίπεδο τουλάχιστον- στην ε0ποχή μας δεν συμβαίνουν. Είχα γράψει αμέσως μετά το 6-0 του ΠΑΟΚ επί της Νίς ότι, η Μέταλιστ δεν είναι όπως η Γαλλική ομάδα. Είναι σαφώς ανώτερη, σαφώς ποιο ποιοτική και δουλεμένη για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Θα ολοκληρώσω την τοποθέτηση μου με… αν. Λοιπόν αν οι Λούκας και Νέτσιντ είχαν αποκτηθεί νωρίτερα προκειμένου να βοηθήσουν πιο ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ στους αγώνες με την Μέταλιστ καθώς επίσης και αν είχε αποκτηθεί στο σωστό χρόνο ένα δημιουργικό επιτελικό χαφ, η ομάδα του Στέφενς θα είχε σαφώς περισσότερες πιθανότητες απέναντι στη Μέταλιστ που και πάλι θα είχε τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης ως ευκαιρία για να αποκτήσουν οι παίκτες του εμπειρίες ώστε να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι στα πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: