Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αυτά… παθαίνεις, όταν δεν βρίσκεις στόχο!!

Το όνειρο του ΠΑΟΚ για συνέχεια στο Champions League σβήνει και ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα από τη Μέταλιστ στην άδεια Τούμπα.

Αυτά… παθαίνεις, όταν δεν βρίσκεις στόχο!
Όταν μιλάμε για διπλούς αγώνες, στους οποίους παίζεται η πρόκριση σε οποιαδήποτε διοργάνωση, αυτό που μετράει δεν είναι η εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα. Όταν μια ομάδα είναι ουσιαστική, μπορεί να ελπίζει, αν δεν είναι, τότε δεν έχει να περιμένει πολλά. Αυτό συνέβη και στην άδεια Τούμπα.


Ο ΠΑΟΚ μόνο στο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τη Μέταλιστ σπατάλησε τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Λούκας, Γεωργιάδης και Αθανασιάδης δεν σημάδεψαν σωστά από πλεονεκτική θέση και η ομάδα τους το «πλήρωσε». Εγώ αυτό δεν το λέω ατυχία, αλλά… άγχος (sic). Οι Ουκρανοί, στη μια ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, με το λάθος του Βίτορ Μιγκέλ, ευστόχησαν από το σημείο του πέναλτι σε καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού (43’) και πήραν προβάδισμα και μαζί την ψυχολογία με το μέρος τους.

Η απουσία φιλάθλων δεν φάνηκε να επηρεάζει αρχικά τους παίκτες του Χουμπ Στέφενς, καθώς είχαν αρκετά καλή ανάπτυξη, δημιουργώντας τις τρεις κλασσικές ευκαιρίες, ενώ και αμυντικά, πλην της φάσης του πέναλτι, δεν απειλήθηκαν από την αντίπαλό τους, η οποία δεν είχε ούτε ένα σουτ εντός εστίας. Αυτό άλλαξε στην επανάληψη, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε το καθαρό μυαλό, ούτε και τη φρεσκάδα των πρώτων 45 λεπτών. Η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στα καρέ των Ουκρανών, που σε ένα ακόμη καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού (72’), πέτυχαν και δεύτερο γκολ, χωρίς απαραίτητα να είναι καλύτεροι. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο δικέφαλος… παρέδωσε πνεύμα και στο τέλος θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος, που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εν κατακλείδι και σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν χειρότερος, αλλά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του στο πρώτο ημίχρονο και τα στιγμιαία λάθη της άμυνας του, ενώ στο δεύτερο ήταν αισθητή η απουσία του κόσμου. Η Μέταλιστ έπαιξε όπως έπρεπε για εκτός έδρας παιχνίδι και σε κάποια σημεία του αγώνα, φάνηκε η διαφορά ποιότητας με τον αντίπαλό της. Έτσι, πήρε μια επαγγελματική νίκη, που ισοδυναμεί με τουλάχιστον μισή πρόκριση. Το 2-0 δεν δίνει και πολλές ελπίδες στον ΠΑΟΚ ή για να ακριβολογούμε, τον θέτει ουσιαστικά εκτός συνέχειας στο Champions League. Μπορεί τυπικά να υπάρχει το δεύτερο ημίχρονο στο Χάρκοβο, αλλά μάλλον ο δικέφαλος θα πρέπει να σκέφτεται πως θα καταφέρει να «σώσει» το ευρωπαϊκό όνειρο, συνεχίζοντας στο Europa League.

Υ.Γ. 1: Ο Μάρκο Ντέβιτς εξελίσσεται σε δήμιο των ελληνικών ομάδων. Πέρυσι στέρησε από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League και φέτος πάει να σβήσει το όνειρο του ΠΑΟΚ για πρόκριση στα play-offs του Champions League.

Υ.Γ. 2: Η εικόνα της άδειας Τούμπας ήταν αποκαρδιωτική. Επειδή δύναμη της κάθε ομάδας είναι και ο κόσμος του, ας σκεφτούν καλά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για το πώς θα αντιδράσουν την επόμενη φορά σε ένα κακό σφύριγμα ή αποτέλεσμα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: