Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πού πας ρε Καραμήτρο με αυτούς τους παίκτες;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης σχολιάζει με τον δικό του τρόπο στο sport-fm.gr τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ (0-2).

Πού πας ρε Καραμήτρο με αυτούς τους παίκτες;
Πολύ ωραία… Ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε από τη Μέταλιστ, είναι μια αυστηρή προσέγγιση. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει το… σταυρό του που έχασε μόνο 0-2, κι αυτό δεν μου φαίνεται δίκαιο. Πιο δίκαιο δείχνει ένα γκολ για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Πιο δίκαιο το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο. Αλλά, τι να το κάνει το «μηδέν» του πρώτου μέρους, αφού στο δεύτερο, αυτή η Μέταλιστ, έκανε σχεδόν ό,τι ήθελε.

Στην ουσία, αυτό που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ ήταν η γύμνια του έναντι μιας ομάδας που στοιχίζει, όχι τυχαία, πολλά περισσότερα και όποιος κι αν είναι ο ιδιοκτήτης της, έχει επενδύσει πολλά σε ορισμένους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές επιπέδου τσάμπιονς λιγκ. Ή κάπου εκεί όπου δεν μπορεί να φτάσει ο Γεωργιάδης. Δεν μπορεί να φτάσει διότι δεν μπορεί να σκοράρει απέναντι στον τερματοφύλακα της Μέταλιστ σε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές του αγώνα. Λέτε να ήταν ίδια η εξέλιξη του αγώνα, αν είχε προηγηθεί ο ΠΑΟΚ με εκείνο το τετ-α-τετ του Γεωργιάδη; Ή μήπως αν είχε σκοράρει με τον Αθανασιάδη; Μια ερώτηση κάνω…

Ας μείνουμε στα δεδομένα. Η Μέταλιστ μοιάζει να είναι ο ΠΑΟΚ του… μέλλοντος: Με παίκτες που διαθέτουν το ειδικό βάρος για να αναδειχθούν μέσα από μια ή δύο καλές στιγμές και με υπομονή να κερδίσουν το γήπεδο, να πάρουν μέτρα, να εξαντλήσουν τον αντίπαλο και να τον ρίξουν στο καναβάτσο με καθαρό σκορ, όπως αυτό το 2-0.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον ΠΑΟΚ το καλό του ξεκίνημα, την περίοδο που έδειξε ότι υπάρχει αιτία και αφορμή για να σημειώσει γκολ, αλλά, τι να το κάνεις ότι αυτή η ομάδα είναι σχεδόν ίδια η περσινή και δεν υπάρχουν ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα της αλλάξουν τελικά τη φυσιογνωμία; Θα τη μεταμορφώσουν σε ομάδα τίτλων και διακρίσεων. Ομάδα για μεγάλα παιχνίδια, είτε σε γεμάτη είτε σε άδεια Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί απόσταση και μάλιστα μεγάλη από ομάδες σαν τη Μέταλιστ, η οποία μπορεί να έχει μερικούς παρετυμολογημένους ποδοσφαιριστές, γεγονός που εκτοξεύει το μπάτζετ, αλλά, δεν παύει να είναι ποιοτικότερη, δεν παύει να είναι πιο κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, δεν είναι ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικεί την είσοδό του στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Κι ας μιλάει ο Σαββίδης για το σημείο που θα τοποθετήσει το κύπελλο του τσάμπιονς λιγκ, στο ξενοδοχείο του στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως αστειευόμενος.
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόχο, εκ των επιλογών του τη συνέχεια στο τσάμπιονς λιγκ, αλλά, τους ομίλους του Γιουρόπα. Και αυτό δικαιολογεί ως ένα βαθμό την διαφορά του από τη Μέταλιστ, η οποία αποτυπώνεται στο τελικό σκορ του χθεσινού αγώνα.

Θα ακουστούν πολλές φωνές για την ενίσχυση της άμυνας και ειδικά για την απόκτηση στόπερ. Φωνάζουν καιρό τώρα και δεν έχουν άδικο. Κάποιοι νομίζουν ότι ο Βιτόρ είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που πραγματικά είναι… Από το πρώτο επίσημο παιχνίδι εκτέθηκαν. Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης για να μην υπάρχουν προβλήματα και στα πιο εύκολα –ελληνικά- παιχνίδια.

Γενικότερα, αν απομονώσουμε την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τη δυναμική της αντιπάλου, με δεδομένο ότι επρόκειτο για το πρώτο του παιχνίδι, έχει αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι να παρουσιαστεί με την οριστική του μορφή, με τη σφραγίδα του Στέφενς και με τους νέους ποδοσφαιριστές. Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει την ανάγκη για ενίσχυση, με βάση τους στόχους περί πρωταθλητισμού. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: