Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση»

Ο Νίκος Καρύδας, ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία στο προπονητικό τιμ της Ταβρίγια μίλησε στον Arena fm 89,4 για το ματς του ΠΑΟΚ με την Μέταλιστ:
Αρχικά είπε:
«Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα. Η κλήρωση δεν ήταν εύκολη για τον ΠΑΟΚ. Η πραγματικότητα είναι ότι η Μέταλιστ οργανώνεται πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές και στην Ουκρανία έχει κάνει μεγάλα βήματα»
Για το πρώτο ημίχρονο:
«Το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον για σαράντα λεπτά ήταν πάρα πολύ καλός και αν ήταν πιο τυχερός ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι συγκυριακό άθλημα. Μία στιγμή είναι ικανή να αλλάξει όλα τα πράγματα. Φάνηκε ό ενθουσιασμός αλλά αυτή η στιγμή του πέναλτι έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Είναι σαν να θέλει κάτι πάρα πολύ και σου έρχεται μία μεγάλη απογοήτευση. Ο παράγοντας ψυχολογία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Έχει διαφορά το θέλω από το μπορώ. Σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολο να ανατρέπεις  τέτοια σκορ. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος στο πρώτο ημίχρονο»
Ως προς το πού κρίθηκε το ματς:
«Στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία είναι το 50%. Το άλλο 50% είναι τεχνική φυσική κατάσταση και άλλοι παράγοντες. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο χρόνο διακοπής σε αντίθεση με την Μέταλιστ που άρχισε το πρωτάθλημα πιο νωρίς και ήταν έτοιμη. Όταν είσαι εγκλωβισμένος ψυχολογικά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Είναι 100% σίγουρο ότι η στιγμή του πέναλτι έπαιξε καθοριστικό  ρόλο. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν.  Όσο και αν φαίνεται απλό οι ομάδες θέλουν χρόνο για να χτιστούν. Η Μέταλιστ τα τελευταία 3 χρόνια παίζει με τον ίδιο κορμό. Στην ρεβάνς ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο προσεχτικός. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε με απαισιοδοξία. Η Μέταλιστ θα θέλει να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαίο το σκορ του πρώτου αγώνα»
Για τον κόσμο:
«Δεν το λέω για λαϊκισμό αλλά φάνηκε η έλλειψη κόσμου. Αν ήταν εκεί σίγουρα θα αντιδρούσε αλλιώς ο ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε Ευρώπη. Δεν είναι καλό να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα. Αν υπήρχε κόσμος θα υπήρχε εντελώς άλλη κατάληξη»
Τέλος είπε:
«Θυμάμαι το παιχνίδι με τον Αγιαξ και ανατριχιάζω. Το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Είμαστε λαός που ενθουσιάζεται εύκολα και απογοητεύεται εύκολα. Αυτή την στιγμή είναι λάθος να υπάρχει απογοήτευση στον ΠΑΟΚ. Βλέπω ότι οργανώνεται η ομάδα. Μπορούν να το παλέψουν στη ρεβάνς. Θέλει δυναμισμό και προσπάθεια. Η Μέταλστ δεν είναι κανένα χωριο που ήρθε και νίκησε μέσα στην Τούμπα και υπό αυτή την έννοια δεν ήταν ένα τραγικό αποτέλεσμα.  Η Μέταλιστ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: