Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ήταν μία ήττα όλων μας!!

Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί το γιατί το 0-2 από τη Μέταλιστ αφορά και την ομάδα και το κοινό της, γράφει για το πώς ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε νικήσει και σχολιάζει... Ντρογκμπά, Μπερμπάτοφ και Ροναλντίνιο Είναι από αυτές τις βραδιές που λες πως δε σε θέλει καθόλου. Είναι βέβαια και αυτές οι βραδιές που αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να κάνεις για να αλλάξουν τα δεδομένα. Και ως αγωνιστικό τμήμα, νομίζω πως μόνο ικανοποιημένος μπορώ να είμαι από την εικόνα της ομάδας.
Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που μία φάση, κρίνει μία σειρά. Πώς να αντιδράσεις όταν ο αντίπαλος χωρίς φάση βρίσκεται μπροστά στο σκορ; Όταν τον έχεις πατήσει, τον έχεις εκθέσει, τον έχεις ισοπεδώσει στη μεσαία γραμμή και χάνεις τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη;
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει στη φάση του 43΄και μάλλον θα πρέπει να τον δικαιολογήσουμε γιατί πρώτον δεν είχε επίσημα παιχνίδια στα πόδια του και δεύτερον γιατί δεν είχε κόσμο στο γήπεδό του.
Η ήττα, δεν αφορά μόνο την ομάδα, αλλά και το κοινό της. Η ήττα ανήκει σε όλους.
Αν το κατανοήσουμε αυτό, τότε θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως πίσω από τον πιθανότατο πλέον αποκλεισμό, βρίσκεται η δημιουργία μίας ομάδας που θα μας αρέσει να τη βλέπουμε. Και για να επιστρέψω σε αυτό που έγραψα στην αρχή, είναι η ώρα που πρέπει να κατανοήσει ο μεγαλομέτοχος το γιατί φέρει και ο ίδιος ευθύνη.
Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη πέρασε δύο μεταγραφικές περιόδους. Τη μία του περασμένου Γενάρη που το 70% των κινήσεων έγιναν την τελευταία εβδομάδα και ακολούθησε το μεγαλύτερο ντεφορμάρισμα της ομάδας παρά την ενίσχυσή της.
Στη τρέχουσα, ενώ για μήνες είναι γνωστές οι αδυναμίες της, κλείνει καθυστερημένα τους πλάγιους, με τον Λούκας και τον Ολίσε να είναι ανέτοιμοι, ενώ δεν έχει αποκτήσει το θεωρητικά βαρύ χαρτί για τη μεσοεπιθετική γραμμή.
Τη στιγμή που αυτό συμβαίνει, εμφανίζεται ο Σαββίδης να λέει πως μίλησε ο ίδιος με τον Ροναλντίνιο και με τους μάνατζερ του Ντρογκμπά και του Μπερμπάτοφ, δημιουργώντας για ακόμη μία φορά μία μυστήρια αίσθηση στο κοινό της ομάδας που ως κοινό θέλει να ονειρεύεται και μία δυσφορία σε όσους κατανοούν πόσο έξω από την κουλτούρα του ΠΑΟΚ είναι αυτό που συμβαίνει.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει μία μεγάλη νίκη αν οι πλάγιοί του σήμερα ήταν πιο έτοιμοι και πιο ποιοτικοί. Και αυτό είναι το μοναδικό διαφορετικό που θα μπορούσε να συμβεί για να έχει διαφορετική τύχη αυτή η σειρά.
ΥΓ Πολλοί θα σταθούν στο χέρι του Βίτορ, ο οποίος δεν έχει χάσει άλλη φάση, πολλοί θα πούνε πως η άμυνα του ΠΑΟΚ έμπαζε. Εγώ θα πω απλά, πως όσο ο ΠΑΟΚ είχε ψυχολογία, σχεδόν ένα ημίχρονο, δεν δέχτηκε καν τελική προσπάθεια. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: