Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το… χρυσό εισιτήριο!!

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή θα του αποφέρει έσοδα στα ταμεία του σε μια εποχή η οποία εξακολουθεί να είναι δύσκολη για τα οικονομικά της ομάδας.

Το… χρυσό εισιτήριο!
Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μπροστά του ανοίγεται μια… χρυσή προοπτική!

Των πολλών εσόδων που πρόκειται να βάλει στα ταμεία της η ΠΑΕ σε περίπτωση πρόκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ή έστω κι αν αποκλειστεί και συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόκειται για έσοδα που δεν είχε το τριφύλλι την περασμένη σεζόν σε μια εποχή κατά την οποία τα οικονομικά της ομάδας είναι σε καλύτερη μοίρα αλλά και πάλι παραμένει σε δυσκολία!

Με βάση τα φετινά οικονομικά δεδομένα, αν περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτομάτως κερδίζει 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους θα του αποφέρει αυτομάτως 8,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μοιραστεί με τον Ολυμπιακό και το τηλεοπτικό market pool, το οποίο για την Ελλάδα υπολογίζεται, στο τέλος της σεζόν, σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ. Αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα λάβει 150.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αν περάσει στους ομίλους του, αυτομάτως θα εισπράξει 2,1 εκατομμύρια ευρώ (και στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχει market pool, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αν δεν συμμετάσχει καμία άλλη ομάδα στους ομίλους, τότε το ποσό αυτό θα πάει αποκλειστικά στο ταμείο του).

Και στις δύο περιπτώσεις συμμετοχής σε ομίλους, υπάρχει πριμοδότηση για νίκη και ισοπαλία. Το ισχύον καθεστώς ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ 200.000 (νίκη) και 100.000 (ισοπαλία), ενώ τα αντίστοιχα ποσά για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα εκατομμύριο ευρώ και 500.000 ευρώ.

Πλέον οι «πράσινοι»... φουλάρουν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σχετική σύσκεψη, με την παρουσία των Αλαφούζου, Νταμπίζα, Αναστασίου, Σαραβάκου και Σαμαρά. Εκεί θα ληφθούν αποφάσεις για τις προσθήκες που θα γίνουν, για τους νεαρούς που θα ανέβουν από την ακαδημία αλλά και για το χρονοδιάγραμμα στο «Απήλιον» ώστε να διευκολυνθεί η προετοιμασία της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: