Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική!

Μόνο ο Παναθηναϊκός είναι… ήσυχος για την τελευταία αγωνιστική των play offs της Σούπερ Λίγκας. Διαβάστε όλα τα σενάρια πριν τις μάχες του Σαββάτου, αλλά και πού… οδηγεί κάθε θέση.

Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική
Μεγάλο κίνητρο θα έχουν οι τρεις στις τέσσερις ομάδες των play offs την τελευταία αγωνιστική. Πέραν του Παναθηναϊκού, που μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, είναι σίγουρα πρώτος, οι άλλες τρεις ομάδες θα δώσουν μάχη για να μπουν όσο πιο αργά γίνεται στα προκριματικά του Europa League.

Ο Αστέρας έχει την τύχη στα χέρια του, αφού εφόσον έχει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ παίρνει τη δεύτερη θέση στα play offs. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τους Αρκάδες για να τερματίσει από πάνω τους, αφού μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Ατρόμητος, με τη σειρά του, αποφεύγει την τελευταία θέση μόνο εφόσον νικήσει τους Αρκάδες, υπερκαλύψει το 1-0 της Τρίπολης και δεν χάσει ο ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση νίκης με 1-0 των Περιστεριωτών κι αν δεν χάσει ο ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας θα είναι σε απόλυτη ισορροπία και θα τερματίσει τρίτος στα play offs ο πρώτος αφού θα μετρήσει η τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Σε τριπλή ισοβαθμία ο ΠΑΟΚ θα είναι δεύτερος, ο Αστέρας τρίτος και ο Ατρόμητος τέταρτος.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα play offs, πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs, μετά η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs, ακολούθως τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια στα play offs και τελευταίο κριτήριο είναι η κατάταξη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 11
2. Αστέρας Τρίπολης 7
3. ΠΑΟΚ 7
4. Ατρόμητος 4

Η τελευταία αγωνιστική (Σάββατο 17/5):

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 20:30
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 20:30

Υπενθυμίζεται πως:

-ο πρώτος των play offs, Παναθηναϊκός, θα παίξει στα προκριματικά του Champions League συμμετέχοντας στον τρίτο προκριματικό γύρο (29-30 Ιουλίου και 5-6 Αυγούστου), όπου για την ώρα είναι πρώτος από τους αδύνατους, και εφόσον προκριθεί στα play offs (19-20 και 26-27 Αυγούστου). Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό θα μεταφερθεί στα play offs του Europa League, ενώ αν αποκλειστεί στα play offs του Champions League θα λάβει μέρος απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Όσο για το Europa League, ο ΠΑΟΚ θα είναι ισχυρός σε κάθε προκριματικό γύρο, ενώ ο Αστέρας και ο Ατρόμητος μόνο στον δεύτερο προκριματικό.

-ο δεύτερος των play offs θα παίξει στα play offs του Europa League στις 21 και 28 Αυγούστου (8 Αυγούστου η κλήρωση), πράγμα που σημαίνει πως θα χρειάζεται να περάσει μόνο έναν γύρο για να μπεις στους ομίλους.

-ο τρίτος των play offs θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια από τον τρίτο προκριματικό γύρο δίνοντας αγώνες στις 31 Ιουλίου και 7 Αυγούστου (18 Ιουλίου η κλήρωση) και θα χρειάζεται να περάσει δύο γύρους για να μπει στους ομίλους του Europa League.

-ο τελευταίος του μίνι πρωταθλήματος θα υποχρεωθεί να παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 17 και 24 Ιουλίου (23 Ιουνίου η κλήρωση), πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να αρχίσει προετοιμασία το αργότερο στα τέλη Ιουνίου, ενώ θα χρειαστεί να περάσει τρεις γύρους για να μπει στους ομίλους του Europa League. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: