Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τότε το ένατο, φέτος το δέκατο; (video)

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απ’ το ένατο και τελευταίο Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης –με την ασύλληπτη γκολάρα του Ζιντάν- ευελπιστώντας να τα κάνει δέκα σε λίγες μέρες!

Τότε το ένατο, φέτος το δέκατο; (video)
Σαν σήμερα, στις 15 Μαΐου το 2002 η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το τελευταίο της ευρωπαϊκό τρόπαιο! Στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη μπροστά σε 50.000 κόσμο στην Γκλασκώβη, η «βασίλισσα» επικράτησε 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν και κατέκτησε την κούπα με τα μεγάλα... αυτιά!

Η παρέα των Ζιντάν, Φίγκο, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος, Κασίγιας και των υπολοίπων αστέρων έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης για ένατη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Και εν πολλοίς το... χρωστά στον «Ζιζού» με το εν κινήσει βολέ στο 45’ –που δεν θα ξεχαστεί ποτέ- το οποίο είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ των Μαδριλένων (κι αφού ο Λούσιο είχε ισοφαρίσει προσωρινά το γκολ του Ραούλ).

Έκτοτε έχουν περάσει 12 χρόνια. Και φέτος για πρώτη φορά μετά το 2002 η Ρεάλ έχει φτάσει τόσο κοντά στο να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε εννιά μέρες (24/5) αντιμετωπίζει την συμπολίτισσα Ατλέτικο στην Λισαβόνα και στόχος είναι να φτάσει τα 10 Τσάμπιονς Λιγκ και να αυξήσει κι άλλο την απόστασή της απ’ τις υπόλοιπες ομάδες (επτά έχει η Μίλαν).

2002 (May 15) Real Madrid (Spain) 2-Bayer... από sp1873


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: