Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μουρίνιο – Ρότζερς: Μια φιλία που την «τρώει» ο ανταγωνισμός!!

Ζοσέ Μουρίνιο και Μπρένταν Ρότζερς δεν είναι όπως παλιά. Το τηλέφωνο δεν χτυπάει τόσο συχνά και τα μηνύματα δεν ανταλλάσσονται... Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για μια σχέση φιλίας που την «έφαγε» ο ανταγωνισμός.  
Ο «special one» βγήκε νικητής και από τις δύο τελευταίες κόντρες του με τον άλλοτε επικεφαλής των ακαδημιών στην Τσέλσι, στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Αμυντικός προσανατολισμός και «χτύπημα» την κατάλληλη στιγμή στο ματς του «Άνφιλντ», έλεγχος εντός έδρας και γκολ στην παράταση για να «σκοτώσει» τον αντίπαλο στη ρεβάνς.
Η Τσέλσι προκρίθηκε στον τελικό του Capital One Cup περιορίζοντας το στόχο των «κόκκινων» για τίτλο στην τελευταία σεζόν του Στίβεν Τζέραρντ, στο Κύπελλο Αγγλίας.
Απ' τη διπλή «μάχη» του Μουρίνιο με τον Μπρένταν Ρότζερς, η σχέση τους πέρασε ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της. «Δεν ξέρω αν έμαθε τίποτα από εμένα όσο δουλέψαμε μαζί και τον είχα στην Τσέλσι πριν από χρόνια. Είναι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και προπονητής» είπε ο κόουτς των «μπλε» λίγο μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του φετινού Λιγκ Καπ και στάθηκε στη μεγάλη του διαφορά με τον άλλοτε συνεργάτη του:
«Βγήκε και μίλησε για τον Τιμπό Κουρτουά και ότι για ακόμα ένα ματς ήταν εξαιρετικός και στέρησε γκολ από τη Λίβερπουλ. Ο Μινιολέ που είναι; Εγώ δεν θα τον ξεχνούσα. Θα τιμούσα τον τερματοφύλακα της ομάδας μου και θα έλεγα ήταν εξαιρετικός ο αντίπαλος, αλλά και ο δικός μου τερματοφύλακας γιατί έκανε καλή δουλειά και προσπάθησε για την επίτευξη του στόχου μας. Όπως και να 'χει, ο Μπρένταν είναι εξαιρετικός προπονητής, αλλά είμαστε πολύ διαφορετικοί...».

Πέρυσι, στην τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου όταν η Τσέλσι επισκέφθηκε το «Άνφιλντ» και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0, στο ματς όπου γλίστρησε ο Στίβεν Τζέραρντ επιτρέποντας στον Ντεμπά Μπα να σκοράρει στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Μπρένταν Ρότζερς είχε κατηγορήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο με τα εξής λόγια: «Δεν είναι δύσκολο να κατευθύνεις μια τέτοια ομάδα... Απλά στήνεις όλους τους παίκτες σου στο ένα τρίτο του γηπέδου».
Οι ρόλοι του δασκάλου και του μαθητή, έγιναν ρόλοι προπονητών που κυνηγούν με μόχθο την επιτυχία και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό, την κόντρα και «χάνονται» στην ένταση και τη σημασία του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο, το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Μουρίνιο πήγε στον πάγκο της Λίβερπουλ να παραπονεθεί για ορισμένες φάσεις, για να φτάσει να έρθει σε κόντρα ακόμα και με τον Ρότζερς και να τους χωρίζει ο τέταρτος διαιτητής!
Η εικόνα τους στ' αποδυτήρια του Άνφιλντ, στο πρώτο ματς των ημιτελικών του φετινού Λιγκ Καπ να συζητούν σαν δυο καλοί φίλοι για τις ομάδες τους και το πως περνούν τις μέρες τους με δεδομένη την κατάσταση στην Πρέμιερ Λιγκ, έδειξε αυτό ακριβώς που έχει τονίσει και ο τεχνικός της Λίβερπουλ. «Δεν υπάρχει η επικοινωνία και η επαφή του παρελθόντος, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χαθεί ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον και την δουλειά που κάνει ο καθένας στην ομάδα του. Ήταν εποικοδομητική η συνεργασία μας για περίπου 3 χρόνια στην Τσέλσι και ευελπιστώ να τον βοήθησα κι εγώ σε ορισμένους τομείς. Σε αυτή τη δουλειά, όμως, γίνεσαι “εχθρός” και η φιλία δεν υφίσταται σε τόσο μεγάλο βαθμό».

Οι δύο προπονητές είχαν τα γενέθλιά τους, την περασμένη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου. Ο Ρότζερς, είναι κατά δέκα χρόνια μικρότερος από τον Μουρίνιο και έσβησε 42 κεριά στην τούρτα του. Στην ηλικία του, όμως, ο «special one» είχε ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας (2002-2003 και 2003-2004), ένα Κύπελλο Πορτογαλίας (2002-2003), ένα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας (2003-2004), ένα Κύπελλο UEFA (2002-2003) και ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2003-2004).
Έχοντας χάσει το Κύπελλο μετά το ντροπιαστικό 4-2 από τη Μπράντφορντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο εξασφάλισε πως η Τσέλσι θα βρεθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ, με την ελπίδα να συμμετέχει ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και να βρίσκεται στη μάχη του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ.
Αντίθετα, ο Μπρένταν Ρότζερς έχει μονάχα το Κύπελλο πλέον για να αποχαιρετήσει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ τον Στίβεν Τζέραρντ με κάποιο τρόπαιο, ενώ στόχος στο πρωτάθλημα, κόντρα στην εκπληκτική περσινή πορεία και το κυνήγι του τίτλου, φέτος είναι μια θέση για την Ευρώπη...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: