Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ολοκληρώνεται η έρευνα του ειδικού ανακριτή!!

Οι τελευταίοι μάρτυρες θα περάσουν την πόρτα του ειδικού ανακριτή που ολοκληρώνει την έρευνά του για «εγκληματική οργάνωση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, θα ολοκληρώσει την έρευνά του, καλώντας και τους τελευταίους μάρτυρες. Τελευταίος κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με δυο σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο ανακριτής συσχέτισε τη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» με την ένορκη μαρτυρική κατάθεση φίλης του κ. Αρβανιτίδη, η οποία περιελάμβανε τα ραντεβού του πρώην προέδρου της Βέροιας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη μεσολάβηση του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θεόδωρου Κουρίδη – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρτυρος.
Επόμενος καταθέτει ως μάρτυρας ο Δημήτρης Μελισσανίδης και κατόπιν ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας. Ο κύριος Ανδρεάδης που ανέλαβε να διαλευκάνει και την υπόθεση της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, θα καλέσει τους πρώτους κατηγορουμένους του πορίσματος Κορέα στα τέλη Μαρτίου.
Ακόμη, η ίδια εκπομπή αποκάλυψε το μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στην ευρωπαϊκή αστυνομία (EUROPOL) και την UEFA. Το μνημόνιο που έχει στόχο την καταπολέμηση των χειραγωγημένων ποδοσφαιρικών αγώνων υποχρεούται να το εφαρμόσει και η Ελλάδα. Παρότι υπογράφηκε το Μάιο του 2014 η ΕΠΟ δεν έχει κινητοποιηθεί σε θέματα διαφθοράς αν εξαιρέσει κανείς μια συνάντηση στην Αθήνα με την INTERPOL.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: