Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Λεμονής: «Εκείνο το βράδυ στη Βρέμη…»

Πολλές οι χαρές που έχει ζήσει με τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής και αναφέρθηκε σε αυτές ανήμερα των ενενηκοστών γενεθλίων μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, αλλά ξεχώρισε μια. «Ξεκινάει από το 50-50 το ντέρμπι».

Λεμονής: «Εκείνο το βράδυ στη Βρέμη…»
Ένας από τους ανθρώπους που έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής είναι ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για τις αναμνήσεις που έχει και τις πιο έντονες στιγμές που έχει ζήσει στη θητεία του τους «ερυθρόλευκους». Ο 55χρονος τεχνικός ξεχωρίζει το «διπλό» των Πειραιωτών επί της Βέρντερ τη σεζόν 2007-08.

«Στην ουσία είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου», απάντησε στην ερώτηση το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για τον ίδιο.

Αναλυτικά μίλησε για:

-Τις αξέχαστες στιγμές με τον Ολυμπιακό: «Από παιχνίδια σαν ποδοσφαιριστής ξεχωρίζω το 3-1 με τον ΠΑΟΚ. Ήμουν μικρός και δεν είχαν κοιμηθεί το 2-0 με τον Άγιαξ, διότι είχαν αγωνία για το αν θα παίξω.

Σαν προπονητής, στον ελληνικό χώρο το 1-4 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Το καλύτερο μας ματς ήταν αυτό στο Μπερναμπέου με τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πολύ καλό ήταν και εκείνο στη Βρέμη. Είναι σπάνιες ευκαιρίες να κερδίσεις στη Μαδρίτη και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Ήταν χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του ματς το γήπεδο φώναζε το όνομα του Κασίγιας.

Θυμάμαι έξω από τα αποδυτήρια το πώς μίλησε για τον Ολυμπιακό ο Κασίγιας. Αυτό στη Βρέμη ήταν το πιο συγκλονιστικό και έφυγε το βάρος του εκτός έδρας, που λειτουργούσε αρνητικά. Είχε γίνει έμμονη ιδέα. Όταν σχεδιάσαμε την ομάδα εκείνης της χρονιάς το είχαμε στο μυαλό μας και θέλαμε να έχει η ομάδα παίκτες με χαρακτηριστικά του μοντέρνου ποδοσφαίρου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν συζητήσαμε με τον κύριο Κόκκαλη το να αναλάβω πρώτος προπονητής, ενώ ήμουν νεαρός. Εκείνο το βράδυ στη Βρέμη δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι πως δεν είχα κοιμηθεί ούτε μια ώρα μετά. Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει ωραία πράγματα αυτή η ομάδα και είναι σπάνιο φαινόμενο. Είχαμε μεγάλη πίστη σαν ομάδα

Είχα πάρει επτά παιδιά από την ομάδα Νέων. Είχαμε πάρει το Σούπερ Καπ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει ότι καλύτερο μπορεί, αλλά δεν πρέπει να αλλοιώνει και τα χαρακτηριστικά του
».

-Το ντέρμπι της Τετάρτης (11/3, 19:00) με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου: «Δεν νομίζω ότι χωρούν προγνωστικά. Ανεξάρτητα το ότι η ΑΕΚ είναι στη Β΄ Εθνική. Είναι παιχνίδια φανέλας. Όταν παίζουν η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ τα πάντα ξεκινάνε από το 50-50. Μας λείπει η ατμόσφαιρα από αυτά τα ματς. Πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για αυτά που συμβαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: