Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μάχη...τετράδας!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ και το...αυτονόητο στο ποδόσφαιρο
Θα ξεκινήσω από το...εύκολο στα λόγια, αλλά από ότι φαίνεται δύσκολο στην πράξη, όχι όμως και ακατόρθωτο,αλλά σε κάθε περίπτωση εφικτό. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει 9 νίκες στα υπόλοιπα 9 παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθληματος και να περιμένει και μία... ισοπαλία του Πανσερραικού. Αν το κάνει αυτό δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Γιατί θυμηθείτε ότι τον Μάιο και πολύ πιθανόν το καλοκαίρι ή ακόμα και τον Σεπτέμβρη καθώς βρισκόμαστε στην Ελλάδα, οι δεύτερες ομάδες από τους ομίλους της Γ εθνικής θα κληθούν να παίξουν σε μπαράζ τις θέσεις που θα...ανοίξουν από την ενιαία τη νέα σεζόν football league. Δεν θα είναι μόνο η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ (αν υποβιβαστεί που είναι το πλέον πιθανό) που θα επιλέξουν την Γ εθνική. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη. Ο ΑΡΗΣ έχει υποχρέωση να κάνει το καθήκον του. Προσωπικά καμία διαφορά δεν είδα στο παιχνίδι του Σαββάτου και τη νίκη με 2-0 επί του Ακροπόταμου. Η νίκη είναι αυτή που μετράει, αλλά ο Καλαιτζίδης έχει υποχρέωση να πάρει τις 9 νίκες που απομένουν και να κερδίσει την άνοδο. Όλα τα άλλα μετά μπορούμε να τα δούμε και με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.
Πάω στο μπάσκετ. Η φετινή ομάδα με το τόσο χαμηλό μπάτζετ έχει δώσει χαρές στον κόσμο του ΑΡΗ, πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν για τα δεδομένα του μπάτζετ που έχει και φυσικά από την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι στην τρίτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας.
Αποτελεί μία δικαίωση για όσους πίστεψαν σε αυτή την ομάδα, την διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες, όσους φίλους της ομάδας στήριξαν από το καλοκαίρι με διαρκείας. Χρειάζεται όμως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΑΡΗΣ πρέπει να τερματίσει μέσα στην τετράδα και αν δεν υπήρχε η πολύ ενισχυμένη ΑΕΚ τότε αυτό θα είχε ήδη επιτευχθεί.

Ο ΑΡΗΣ είναι στην τρίτη θέση, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα θέλει τουλάχιστον να παραμείνει ισόβαθμός με τον συμπολίτη για να κρατήσει την θέση αυτή. Προσωπικά ωστόσο θεωρώ ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από την ΑΕΚ. Όσοι δεν το έχετε αντιληφθεί με τις κινήσεις που έκανε η ΑΕΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη.
Το ότι ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΠΑΙΚΤΗΣ, Ο ΜΕΝΣΑ, αμείβεται με περισσότερα χρήματα για το μισό της σεζόν από ότι εισπράττουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΑΖΙ, νομίζω ότι δείχνει την διαφορά. Για ατό ο ΑΡΗΣ πρέπει είτε να κρατηθεί στην 3η θέση, είτε να αποφύγει την ΑΕΚ στην πρώτη φάση των πλέι-οφ.
Για να συμβεί αυτό πρέπει να κάνει τουλάχιστον 3 νίκες που και πάλι μπορεί να μην είναι αρκετές και για αυτό σίγουρος θα μπορεί να είναι με 4 στα τελευταία 7 παιχνίδια. Για αυτό τον λόγο είναι κλειδί το ματς στην Ρόδο με τον Κολοσσό, την μοναδική ομάδα που κέρδισε στο (άδειο λόγω τιμωρίας) Αλεξάνδρειο φέτος. Τα άλλα...βατά ματς είναι με τον Πανιώνιο εντός και υπό προυποθέσεις την τελευταία αγωνιστική το Ρέθυμνο. Υπάρχει ματς στα Τρίκαλα με τον βαθμό δυσκολίας να είναι ανάλογος του κατά πόσο θα έχουν σωθεί, το ματς κόντρα στην ΑΕΚ στην Αθήνα με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δυο παιχνίδια-πρόκληση. Με Ολυμπιακό και Παναθηναικό εντός έδρας. Ματς που ο ΑΡΗΣ μπορεί να χάσει άνετα αλλά και να κερδίσει υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος του ΑΡΗ μπορεί σε όλα αυτά τα ματς να δώσει μία επιπλέον ώθηση με την μαζική του παρουσία και το κίνητρο δεν θα είναι απλά και μόνο μία νίκη γοήτρου επι ενός μεγάλου αντιπάλου. Ο Βεζένκοφ για να μείνει και τη νέα χρονιά, ανάμεσα στα άλλα θέλει και ευρωπαική παρουσία του συλλόγου. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να περάσεις από την πρώτη φάση των πλεί-οφ...τουλάχιστον. Εδώ που έφτασε ο μπασκετικός ΑΡΗΣ έχει μία πρόσκληση μπροστά του. Και μία μάχη που μπορεί να κερδίσει με πολλαπλά οφέλη για το μέλλον του...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: